• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Selam Der`in düzenlediği programa gençlerden ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Selam Der  liseli öğrencilere yönelik "Hz. Muhammed (sav)ve sahabesinin fedakarlığı`` konulu bir program düzenledi. Dernek binasında düzenlenen programa liseli gençler yoğun ilgi gösterdi.
 
İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Habib Yönden`in Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlidi Şerif ve ilahilerle devam etti. Programda konuşan A. Rahman Tarhan, gençlere Hz. Peygamber ve Sahabe-i Kiramın hayatından kesitler anlattı
 
Hz. Peygamberin  ve sahabelerin  İslam davasını bütün insanlara ulaştırmak için gösterdikleri fedakarlıklardan örnekler veren  Tarhan, kendilerinin Resulullah (SAV)’in “ kardeşlerim” dediği toplum olduklarını söyledi.
 
Tarhan,  "Resulullah (SAV)buyuruyor ki: Benim kardeşlerim şunlardır. Benim kardeşlerim, beni görmedikleri halde bana iman edecek ve benim sünnetimi hayatlarında uygulayacak olan insanlardır. Müjdeler olsun, Resulullah (sav) bizi tarif ediyor. Eğer biz Allah Resulünün sünnetini kendimize hayat metodu olarak seçer, hayatımıza Resulullah(SAV)’in sünnetlerine göre yön verir, Resulullah (SAV)`in yaptığı şeyleri yapar O`nun uzak durduğu şeylerden de uzak durursak,  vallahi biz Resulullah (SAV)`in  kardeşleri konumunda olacağız inşallah.`` dedi.
 
İslam davasını omuzlayanlar için Allah`ın yardımının her yer ve mekanda muhakkak cari olacağının altını çizen Tarhan,  gençliğin büyük bir nimet olduğunu belirterek  kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
 
Programa dair düşüncelerini ve memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ise, bu tür etkinliklerin İslam gençliği üzerinde çok etkili olacağını ve bu tür etkinliklerin giderek yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, programı düzenleyen dernek yetkililerine teşekkür ettiler.
 
Program sinevizyon gösterimi ve duanın ardından, öğrencilere yapılan ikram ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir