• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
"En son çözüm, idari para cezası"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata ile beraberindeki müfettişler, BUSİAD Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti ve Şubat ayından itibaren başlayacak olan programlı “işin yürütümü” ve “iş sağlığı-güvenliği” teftişleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

 

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Günal Baylan ve Prof. Dr. Ali Ceylan ile Yönetim Kurulu üyeleri Ergun Türkay, Tuğrul Dirimtekin ve Ali İhsan Türkmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Yaşar Ata, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, 2011 yılı itibariyle kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla çalışma hayatına ilişkin mevzuatın ihlal edildiği sektör ve alanlarda, çalışma hayatında yer alan tüm aktörlerin de katılımını sağlamak suretiyle programlı teftiş modeline geçtiğini anımsattı.

 

“İş kuralları kalıcı olarak uygulanmalı”
Söz konusu teftiş modelinde; yoğun olarak ihlal edildiği tespit edilen mevzuat kurallarının risk olarak belirlendiğini anlatan Ata, “İş mevzuatının tüm kuralları değil de sadece belirlenen risklerle ilgili kurallar teftiş edilmektedir. Programlı teftişlerin hedefi; çalışma hayatına ilişkin kuralların ihlalini önlemek, işçi ve işverenleri iş mevzuatına yönelik kurallar hakkında bilgilendirmek-bilinçlendirmek, söz konusu tarafların mevzuat hükümlerine riayet etmelerine yönelik duyarlılıklarını artırmak ve iş mevzuatı kurallarını işyerlerinde kalıcı olarak uygulanabilir hale getirmektir.” dedi.

 

“En son çözüm, idari para cezası”
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca teftiş yapılan sektör ve alanlarla ilgili sorunlara dikkat çekmek, bu sorunların giderilmesine katkı sağlayacak çözümler aramak ve bu konuda sosyal taraflarla işbirliği yapmak amacıyla teftiş süreci içine; eğitim, bilgilendirme, bilgi paylaşımı ile duyarlılaştırma toplantılarının da dahil edildiğini vurgulayan Yaşar Ata, teftiş süreci sonunda işverenler tarafından ihlali giderilmeyen noksanlık ve aykırılıkların bulunması halinde idari para cezası uygulandığını ifade etti.

 

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Günal Baylan da, Yaşar Ata’nın dikkat çektiği hususların, sağlıklı bir çalışma hayatı için çok önemli olduğunu belirterek, talep edilen tüm hususlarda Dernek olarak gerekli katkıyı sunacaklarını vurguladı.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir