• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Hükümetten muhalefete HSYK için 4 gün süre
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang ile Türkiye-Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi 5. Dönem Toplantısı`nda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, dün İHH`nın Kilis`teki ofisinin aranmasını "ilginç" olarak değerlendirdi. Arınç, şunları söyledi:

Arınç, HSYK ile ilgili sorulara karşılık, kanunda değişiklik öngören teklifin görüşmelerinin sürdüğünü, 30 maddenin komisyonda kabul edildiğini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle muhalefet liderleriyle görüşmeler yapıldı. Eğer bir anayasa değişikliği söz konusu olursa bunun önceliği vardır" diyen Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "teklifin geri çekilmesinin söz konusu olmadığı" açıklaması ile Başbakan Erdoğan`ın "gerekirse teklifi dondurabiliriz" sözlerinin farklı olduğunu kaydetti.

Arınç, "Dondurmak ile geri çekmek arasında büyük fark var. Benim sözlerimin Başbakan tarafından tekzip edildiği söyleniyor. Partiler arasında anayasa değişikliğinde anlaşma sağlanırsa kanun teklifi bir noktada geçersiz olabilir. MHP hiçbir şekilde katılmayacağını söyledi. Hafta sonuna kadar bunu göreceğiz. Değişiklik teklifi Adalet Komisyonu`ndan geçmiş olursa o da bekleyebilir" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir