• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...

BURSA-Türkiye’de işsizlik sorununa çözüm arayan Nilüfer Belediyesi İş ve Meslek Edindirme Ofisi, Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği’yle (BUMİAD) birlikte “İşverene yönelik teşvikler, fırsatlar, krediler ile daha fazla yatırım yaparak daha fazla istihdam sağlanması” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. 


İş dünyasının nitelikli işgücüne ulaşmasını sağlamak amacıyla BUMİAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Turgay Erdem, BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Siyasal koşullara bağlı olarak para piyasalarındaki dalgalanmanın 2014 hem iş dünyası hem de çalışanlar için zorlu geçeceğini belirten Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Turgay Erdem, küresel bir kriz haline gelen işsizlik sorununa çözüm bulmak için 2005 yılında İş ve Meslek Edindirme Ofisi’ni kurduklarını söyledi. “Rutin belediyecilik anlayışının dışında toplumsal sorunların çözümü için de elimizi taşın altına koyduk”  diyen Turgay Erdem, İş ve Meslek Edindirme Ofisi’nin işverenle- çalışan arasında köprü oluşturduğunu ifade etti.


Nilüfer Erdem daha sonra, “Kurslar açarak, niteliksiz diye adlandırılan iş gücünün de bilgi ve becerilerini artırmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Şimdiye kadar toplam 290 farklı alanda kurslar açtık. 6 bin 200 kişi eğitimlerden faydalandı. Aradan sekiz yıl geçti. 26 bine yakın işsiz yurttaşımız bize başvuru yaptı. Bu yurttaşlarımızdan yaklaşık 19 bin kadarını işverenle buluşturduk. Başvuruların yüzde 85’ini istihdam sağlayanlarla buluşturmayı başardık. 2 bine yakın işsizimiz de ivedilikle iş buldu. Nilüfer Belediyesi olarak, girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, dolayısıyla istihdamın artırılması amacıyla 2011 yılında KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine başladık. Bu eğitimden 60 kişi faydalandı ve çok güzel sonuçlar elde ettik” şeklinde konuştu.


Toplantıda söz alan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan da “Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği olarak 2014 yılında toplam 26 proje gerçekleştirilecek ve bunlardan bir tanesi de Nilüfer Belediyesi’yle birlikte yürütmekte olduğumuz ortak hizmet projesi. Bununla birlikte meslek ekseni doğrultusunda yürüttüğümüz projede, Türkiye ekonomisinin yüzde 96’sını oluşturan iş kesimini destekleyen KOSGEB’in uzmanlarından faydalanma fırsatı bulacağız” dedi.


Yaklaşık iki yıl önce Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği eğitimlere katılarak iş dünyasına emin adımlarla girdiğini anlatan İş Kadını Özden Becerikli ise “Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği KOSGEB Girişimcilik eğitimine iki yıl önce bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başvurduğumda amacım deri ve deri ürünlerinden oluşan bir perakende satış mağazası açmaktı. Eğitim sayesinde uzun vadeli düşünmeyi, analiz etmeyi, araştırmayı ve sebat etmeyi öğrendim. KOSGEB’ten 27 bin TL geri ödemesiz destek aldım. Bu destek işletme kuruluş aşamasında risk almayı ve daha sonrasında sermayemin arttırılmasıyla KOBİ dünyasında benim de yer almamı sağladı” şeklinde ifade etti.  (Zeki Aras-İLKHA)