• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Çev-Gön Şiir yarışması ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe (Qoser) Ekoloji konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Kızıltepe( Qoser) Çev-Gön Dernek Merkezinde düzenlenen Ekoloji konulu şiir yarışmasının ödül törenine Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Basın mensupları, Jüri üyeleri, Yarışmada ödül kazananlar, Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar ve Çev-Gön yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Yarışmayla ilgili görüşlerini açıklayan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “ Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar'ın Çevre ile ilgili çalışmalarını Takdir ettiklerini,  böylesi bir derneğin Kızıltepe’de faaliyet göstermesinden dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra bu tür, benzer yarışmalara kaymakamlıkça destek vereceklerini, ekmek israfı veya çevre ile ilgili kimi etkinliklerin, projelerin ortaklaşa tertiplenebileceği ve Kaymakamlık olarak kapılarının bu tür organizasyonlar için derneğe açık olduğunu, söyledi.”

 

Ermiş, “Bilindiği gibi Kızıltepe de yaşayan her fert için bir ağaç dikme kampanyası başlattık. Talep eden herkese fidan konusunda destek çıkacağız. Hastane, sağlık ocakları, okul bahçeleri ile yol kenarlarına ağaç dikmeye devam ediyoruz. Ayrıca Sevgi Ormanı adı altında bir orman oluşturacağız.” Dedi.

 

Yarışmada birinci gelen Faruk Bozyel, “Amacım şiir yarışmasını kazanmak değil yazdığım şiirle çevre ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek, farkındalık yaratmak bu mücadelede kamu oyu oluşturmaktı. Bizim dileğimiz sesimizin duyulması ve bu sorunlara çözümün bulunmasıdır.

 

Bilgelerimizin belirttiği gibi (dünyamızda yaşayan bütün insanlara altı ay yetecek oksijenin üretimi için 38 trilyon dolar gerekiyor. Ağaçlar bu imkânı bedava sağlıyor)önemli olan elimizdekinin değerini iyi bilmek saygıyla yaklaşmak ve doğru temelde korumak geliştirmek ve kullanmaktır.”ifadelini kullandı.

 

Ekoloji  konulu şiir Yarışmasında,M. Faruk Bozyel’e ait olan “Xweza me” şiiri 13 puanla birincilik ödülüne,Ümit Çalışıcı ’ya ait  “Sustuk” şiiri 12 puanla ikincilik ödülüne,İbrahim Şaşmaz’a ait “Toprak Hesap Soracak” şiiri 9 puanla üçüncülük ödülüne ,Beyzanur Erdem’e ait “Dostum Kapat Gözünü” şiiri 6 puanla dördüncülük  layık görülmüştü.

 

Yarışmada şiiri birinci seçilen M.Faruk Bozyel’e ödülünü Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş verdi.

 

Yarışmada dördüncülük ödülünü hak eden Beyzanur Erden adına ödülünü gazeteci Mahsum Erden’e STK Platformu başkanı M.Şerif Öter tarafından verildi.


Yarışmada ikincilik ve üçüncülük derecelerini alan katılımcıların il dışında   olması sebebiyle törene katılmadıkları için ödülleri kendilerine kargoyla gönderileceği ifade edildi. Törende ayrıca Kızıltepe Kaymakamına, STK Başkanına ve Jüri Üyelerine hediye paketleri verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir