• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Polis, nöbetçi mahkemeden karar çıkarıtarak dinleme yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 GAZİANTEP- Son yıllarda çoğu kez haberleri  basına  yansıyan,  Gaziantep  polisinin  hukuksuzluğuna bir yenisi daha eklendi.

 

Gaziantep polisinin hukuksuz bir şekilde kıskaca aldığı bazı İslami STK üye ve gönüllülerini kumpaslarla gözaltına almaya çalıştığı,  sözde delilleriyle  yargıyı yeterince  ikna edemeyince baskınlarını  yapamadığı  ortaya  çıktı.

 

Gaziantep polisi, daha önce defalarca resmi ve gayri resmi şekilde yaptığı hukuksuz, fiziki ve teknik takiplerle İslami STK yönetici ve üyelerini, somut  bir suç isnat edemediği halde  rahat bırakmıyor,  hayırlı hizmetlerinin önünü almaya çalışıyordu.

 

Tam üç yıl önce Ocak 2011’de yapılan eş  zamanlı baskınlarla, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi’nin  de aralarında bulunduğu Gaziantep İlim-Der,  Rahmet-Der, Umut-Der  gibi  İslami STK’ların yönetici ve üyeleri, Gaziantep TEM polisinin ön yargı ve niyet okuyucu tutumu nedeniyle Hizbullah’a üye olma suçlamasıyla gözaltına alınmış,  toplam 31 kişi Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan  yargılama  sonucunda beraat etmişti.

 

Dinleme takip kararını nöbetçi mahkemeden almışlar

Polis, Yaklaşık bir yıl önce Adana 7. Ağır Ceza Mahakmesi tarafından suçlamalarla ilgili beraat alanlardan Gaziantep İlim-Der eski başkanı Mustafa Özaslan ve Gaziantep Umut-Der eski başkanın da aralarında bulunduğu  aynı kişilerin çoğunu, aynı suçlamalarla nöbetçi mahkemeden aldığı kararla tekrar fiziki ve teknik olarak takip ettiği  ortaya çıktı.

 

Ortada hiçbir delil yokken sanıktan delile gideceklermiş!  

Takibe alınan kişilerin evine gönderilen savcılık bilgilendirmesinde  belirtildiğine  göre, Polisin, ‘Kuvvetli şüphelerin varlığı’ nedeniyle,  Gaziantep Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden dinleme kararı almış  ve   bir yılı aşkın süren dinlemeler sonucunda  ‘Kuvvetli şüphe’lerin varlığını gösteren herhangi bir delile ulaşılamadığını  tespit  eden savcılık  yapılmak  istenen  baskınlara  izin vermemiş.

 

16 Aralık’ta kovuşturmaya yer olmadığı kararı veriliyor

Savcılık bilgilendirmesine göre, Ak Parti  hükümetini düşürmeye yönelik yapılan ve 41 ilde  yapılmasının  planlandığı  iddia edilen 17 Aralık baskınlarından bir gün önce, 16 Aralık  tarihinde savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermiş  olması dikkatlerden  kaçmadı.

 

Söz konusu İslami  STK’ların  yönetici ve üyeleri daha önce,  dernek başkanını tanıma, yasal olan dernek faaliyetlerinde bulunma, dernek seminerlerine katılma  gibi  sözde  ve gülünç  sayılabilecek  gerekçelerle yargılanmış  ve beraat etmelerine rağmen,  dernek  başkanlarının  gözaltına alınması delil gösterilerek bu sefer derneklere  kapatma davası açılmış,  bu dava da aynı şekilde  beraatle  sonuçlanmıştı.  (Şefik Mert-İLKHA)

                                                                                                                                                

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir