• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israil`den ABD`den Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS -  israil basınında yer alan haberde, Bakan Yalon`un bir israil gazetesinde çıkan, Kerry için "saplantılı, Mesih gibi hareket ediyor, Nobel ödülü alsa da bizi rahat bıraksa" yönündeki sözlerine ABD`den sert tepki gelmesi üzerine ABD Dışişleri Bakanı Kerry`den özür dilediği belirtildi.

Haberde, Yalon`un, ABD`den gelen sert eleştiri üzerine israil Başbakanı Binyamin Netanyahu ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiği ve ardından yazılı bir açıklama yaparak Kerry`den özür dilediği kaydedildi.

israil basınında yer alan haberde, Yalon`un açıklamasında, "Savunma bakanının başka bir bakana saldırmaya sebep verme gibi bir niyeti yok. Eğer bakan (Kerry) aşağılanma hissettiyse Savunma Bakanı ondan özür diliyor" dediği ifade edildi.

Yalon`un açıklamasında, "Biz, Dışişleri Bakanı Kerry`nin çabalarını takdir ediyoruz. israil ve ABD, Filistin ile barışı Dışişleri Bakanı Kerry`nin önderliğinde yürütme konusunda aynı hedefi paylaşmaktadır" ifadesine yer verdiği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, bir açıklama yaparak, "israil Savunma Bakanı`nın sözleri, eğer doğruysa, rencide edici ve uygunsuz, özellikle de ABD`nin İsrail`in güvenlik ihtiyaçlarını desteklemek için tüm yaptıkları göz önüne alındığında. Bakan Kerry`nin güdülerini sorgulamak ve onun tekliflerini çarpıtmak, yakın bir müttefikin savunma bakanından bekleyeceğimiz bir şey değil, eğer bu sözlerin söylendiği doğruysa" demişti.


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir