• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Pakistan`da Renkli Mevlid Kandili Görüntüleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSLAMABAD - Başkent İslamabad`da Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Ulusal Meclis ve Yüksek Mahkeme binası başta olmak üzere tüm resmi dairelerin dışına kandil nedeniyle ışıklar asıldı. Enerji sıkıntısı nedeniyle her gün en az altı saat elektriklerin kesildiği ülkede, Hz. Muhammed`in doğumunu kutlamak için her yer aydınlatıldı. Kutlamalar nedeniyle yapılan ışıklandırmalarda hiç bir masraftan kaçılmadığı görüldü.

 

Ülkede, üç gün önce ev ile iş yerlerinin süslenmesi ve ışıklandırılması ile başlayan Mevlid Kandili kutlamaları, bugün ülke genelinde yapılacak geniş anma toplantıları ile sona erecek.

Güneşin batması ile dün akşam başlayan anma toplantıları ile kutlama sevinci doruğa yükselirken, renkli ışıklar ile aydınlatılmış sokaklara çıkan halk, Hz. Muhammed`in dünyaya gelişini kutlamaya başladı. Sokaklarda kurulan çadırlarda okunan Kur`an-ı Kerim ve verilen vaazların yanı sıra çocuklar arasında güzel ilahi okuma yarışması yapıldı.

Ravalpindi kentindeki caddeler, Hz. Muhammed`in dünyaya gelişinin yıl dönümü nedeniyle gençlerin "Hoş geldin Ya Resulallah" nidaları ile dolarken, Hazara mahallesi yakınlarında kurulan panayırda aileler çocuklarını eğlendirdi.

- Mescid-i Haram ve Kabe maketleri -

Başkent İslamabad`a yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan Ravalpindi kentinde ise kutlamalar nedeniyle ilginç detaylar göze çarpıyor. Kentte yapılan kutlamalarda bazı sokaklarda çocuklar, Peygamberin yaşadığı dönemi anlatan teatral koreografiler sergiliyor.

Mesci-i Haram`ın iki metreye bir metre boyutlarında yapılan maketi ise görenlerin ilgisini çekiyor. Duvarlara yapılan Kabe işlemelerinin yanı sıra kentteki Mücahit isimli mahallede iki kardeşin bir sokağa yaptığı, içinde Kabe ve Hacer-ül Esved taşını simgeleyen maketlerin de yer aldığı Mekke`yi anımsatan bir tasarım da yer alıyor.

Tüm sokağı kaplayan bu tasarımı yapan iki kardeş Gül Zaman ve Muhammed Gulam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır her yıl mahallede yaşayan halkın aralarında topladıkları paralarla malzemeleri aldıklarını ve tasarımı elleri ile yaptıklarını söyledi.

Kandil gününden bir hafta önce çalışmaya başladıklarını dile getiren kardeşlerden Gül Zaman, halkın kendilerinden bunu yapmalarını istediğini belirterek, "Yaklaşık 15 senedir her sene Kandil gecesi için mahallenin biriktirdiği para ile yapıyoruz. Çalışmalar bir hafta öncesinden başlıyor. Bir hafta boyunca sabah saat dokuzdan gece ikiye kadar durmadan çalışıyoruz. Bunu gönülden istediğimiz için uzun saatler çalışsak bile yorulmuyoruz. Halk çok seviyor böyle düzenlemeleri. Zaten Allah`ın isteği bu bizden. O nedenle bu işten zevk alıyoruz" dedi.

Pakistan`da kandil kutlamaları ve Hz. Muhammed`in dünyaya gelişi nedeniyle düzenlenen geniş çaplı anma toplantıları bu akşam güneş batana kadar devam edecek.

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir