• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Baskınlar Mavi Marmara'nın intikamı olarak yapıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Baskınlarla İHH’nın karalanmak istendiğini belirten Emin Arslan, “Gözaltına alınan arkadaşların, adrese dayalı sistemde evleri kayıtlı olmasına rağmen özellikle kurum adreslerine baskınlar yapılmıştır. 1992 yılında kurulmuş olan bu derneğimiz töhmet altında bırakılmak istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

"Açıkça hukuksuzluk yapılmıştır"
Baskının tamamen hukuksuz olduğunu belirten Arslan, “Bu kurumumuzda 7 aydan beri yanımızda çalışan arkadaşımızın adresleri belli olduğu halde evlerine gidilmeyip çalışmış olduğu kuruma gelinmesini manidar buluyoruz.  Operasyon sırasında gözlemci bulunması zorunlu olmasına rağmen kurum yöneticileri ve çalışanları dışarı çıkartılıp hukuksuz bir şekilde arama yapılmıştır. Bilgisayarları götürme izinleri olmadığı halde kurum bilgisayarlarını da operasyon adı altında götürüldü.” dedi.

 

"Baskınlarla yetime uzanan eller kırılmak isteniyor"
Kuruluşlarından bu yana yaptıkları yardımlarla yetimlerin, mazlum ve mustazaf insanların duasıyla ayakta durduklarını ifade eden Arslan, baskınlarla yetime uzanan elin kırılmak, mustazaflara giden yolların kapatılmak istendiğini söyledi.

 

"Baskının hedefi İslami kuruluşlardır"
Baskınların yardım kuruluşlarına, İslami kuruluşlara yapılmış olduğunu belirten Arslan, “Bu yapılan operasyon paralel devlet tarafından yapılmıştı. Bu baskının Mavi Marmara olayının intikamı olduğuna kanaat getiriyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

"Yeşilsuda basın açıklaması yapılacak"
Arslan son olarak, "Bu vesileyle yapılan bu baskınları şiddetle kınıyoruz ve yarın Yeşilsu Parkında 12.30'da gönüllü kuruluşlarla bir basın açıklaması yapacağız. Bu basın açıklamasına tüm duyarlı Müslümanları davet ediyoruz.” dedi.   (Şefik Mert, Müslüm Karakurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir