• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
"Bu saldırı Müslüman halkımıza yapılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hafta sonu Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Nebi Zülküf Medresesine yapılan silahlı saldırı telin eden HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu saldırı medreseye değil, bizatihi Müslüman Kürt halkına yapıldığını belirtti.

 

Halkın inanç ve değerlerine saygı göstermeyen karanlık çevrelerin, bu saldırı ile İslam’a ve dini değerlere olan düşmanlıklarını açıkça ortaya koydukları ifade edilen açıklamada, sadece İslami ilimlerin öğretildiği bir medreseye yapılan saldırının asla kabul edilemeyeceği ve hiç kimsenin de bunu izah edemeyeceği kaydedildi.

 

Açıklamada, "Herhalde İslam ve Kur’an düşmanları, medreselerin halkımızın İslam’a olan bağlılıklarında etkin rol oynadığının farkındadır ki, artık bu mübarek yerleri de hedef alıyorlar. Allah Teâlâ’nın rızasını kazanarak ebedi olarak cennette yaşamaya talip olan bu ilim talebelerini hazmedemeyen bu çetelerin saldırısı, İslam’a olan kinlerinin ne derece büyük olduğunu açıkça ortaya koyuyor.” ifadeleri kullanıldı.

 

Saldırıların İslami çalışmalara yönelik olduğu vurgulanan açıklamada, “İslami dernek ve partilere yönelik gerçekleşen saldırıların sebebi, siyasi değil, İslam’a ve halkımızın değerlerine karşı olan kin ve nefretlerinden ve Bölgenin İslami değerlerine olan bağlılığını hazmetmemelerindendir. Hedef, Kur’an ve İslami değerlerimiz ise, o değerlerin asıl sahibi olan biz Müslümanlar, bu menfur saldırıların son bulması için elimizden gelen tüm çabayı ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirmek için gerekli tepkiyi dile getirmeliyiz." denildi.

 

Tüm STK ve İslami toplumun önderleri olan âlim, şeyh ve mollaların gerekli tepkilerini ortaya koymaya davet edildiği açıklamada, "Bu saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek en yüksek perdeden şiddetle kınıyoruz" denildi.    (Mehmet Demir - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir