• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Van`da 30 STK`dan operasyon tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN – Van’da faaliyette bulunan 30 sivil toplum kuruluşu başta İHH Kilis ofisine olmak üzere bu gün 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi.
 
İHH Van Şubesi’nde yapılan açıklamayı 30 STK adına Gökkuşağı Derneği Genel Sekteri Kemal Çelen okudu.
 
Çelen “Bugün sabaha karşı 06, 20 sıralarında Kilis Emniyetinden olmayan ve nereden olduğu belli olmayan Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin İHH Vakfının Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis Ofisine hukuksuz bir operasyon düzenlendi.” dedi.
 
İHH’nın  Kilis ofisinde çalıştığı ifade edilen bir kişiye yönelik düzenlendiği iddia edilen operasyonun şahsın evine değil de İHH Kilis ofisine yapıldığını belirten Kemal Çelen şöyle konuştu:  “Her ne hikmetse baskın o kişinin evine değil de İHH Kilis ofisine Van’dan gidilerek ve İHH Vakfının bilgisayarlarına el konularak yapılmıştır. İHH ofisi ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ınada ait olan mekânda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin ve üçüncü bir gözün görmediği şekilde aramalar yapılmış ve İHH’ya ve Katar Kızılay’ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur.”
 
“Bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu işbu emniyet amirlerine ve savcıya yüklenmiştir.” diyen Çelen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu operasyonun uygulanma şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki uzun süredir İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Direkt İHH ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH’yı bağlantılandırmaya çalışmaktadırlar.
 
Vanlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradan ilan ederiz ki;
Dünya çapında hizmet veren bir sivil toplum örgütü olan bu kurum hakkında yanlış algı oluşturarak kamuoyunda itibarsızlaştırma operasyonu olarak görüyoruz ve Van da bulunan değişik alanlarda çalışan 30 sivil toplum örgütü olarak şiddetle kınıyoruz.”
 
Operasyon emri İsrail’den mi?
İHH’nın  Suriye halkına yardım etmekten vazgeçememesi gerektiğini ifade eden Çelen, “Çünkü şu anda kamplarda açlıktan ağlayan bebekler ve çaresiz kalan anne ve babaların olduğunu biliyoruz. 20 yıldan beri Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki çaresizlerin ve yetimlerin kurumu olan İHH, hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı olmadan kendi iradesi ile kendi yönetim kuruluna ait olmuştur.  Mavi Marmara’dan sonra İHH; İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştır. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanların da bu amaca hizmet ettikleri görülmektedir. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın ‘İHH İsrail için büyük bir tehlikedir’ derken esasen bunu net bir şekilde ifade etmiştir.
 
Neye kime nereye hizmet…?
Neye kime nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyonu Vanlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak kınıyoruz.” dedi.
Basın açıklamasına şu STK’lar destek verdi: Gökkuşağı Derneği, VİMDER, Mustazaflar cemiyeti, İnsan ve medeniyet hareketi Van, İHH Van Temsilciliği, Van Genç Gönüllüler Derneği, Nüveder, Fatih Kuran Kursu Derneği, Müsiad Van şubesi, Bilgi-Der, Özgür-Der Van Şubesi, Akademi Derneği, Sağlık Der, Memur Sen Van Şubesi,Özgür Eğitim Sen,Anadolu Gençlik Van Şubesi, Kevser Eğitim Derneği, Diyanet Sen Van Şubesi, Van Dost Eli Kültür  Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Van Şubesi, Mazlum-Der Van Şubesi,Veren El Derneği Van Temsilciliği, Hak ve Kardeşlik Derneği, Rahmet Eli Gıda Bankası, İsra-Der, Özge-Der, Güvenlik İş Sendikası Van Şubesi, Erdem-Der, Genç-Der ve 30 Adım Eğitim ve Yardımlaşma Derneği.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir