• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`El-Kaide operasyonu adı altında kumpas icra ediliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla El-Kaide baskınlarını değerlendirdi.
 
Türkiye’de belli kavram ve ithamların, adeta her türlü hukuksuzluğu meşrulaştırmaya yönelik elverişli araçlar şeklinde sürekli biçimde istismar edildiğini belirten Kaya, “El-Kaide ile irtibatlı olmak suçlaması da bu bağlamda sistematik baskı araçlarından biri olarak öne çıkmakta. Bir kişiye ya da kuruluşa bu şekilde bir suçlama yöneltildiğinde aynı anda her türlü hukuksuzluğun pervasızca icra edilmesinin kapısı aralanmakta adeta. Bugün sabahtan itibaren Van merkezli olarak başlatılan ve muhtelif şehirlerde ikamet etmekte olan çok sayıda kişinin gözaltına alınması şeklinde devam eden operasyonun da aynı mantık ve işleyişin bir ürünü olduğu görülmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
Medyaya yansıyan bilgilerden gözaltı dalgasının 6 farklı şehirde sürdürüldüğünü kaydeden Kaya, “El-Kaide ile bağlantılı olmakla itham edilerek gözaltına alınan kişilere yöneltilen temel suçlama Suriye direnişine destek olmak! Yasadışı örgüt suçlamasının muhatapları olan bu insanlar ne yapmışlar, ne suç işlemişler, ne tür filliler icra etmişler diye sorduğumuzda bütün suçlarının Suriye’de direnen Müslümanlarla dayanışma içinde olmak, direnişe destek amaçlı faaliyetler yürütmek olduğunu öğreniyoruz. Doğrusu bu tür bir suçlama ile insanları gözaltına almanın başlı başına bir zulüm ve sahiplerine hem bu dünyada hem ahirette yetecek kadar büyük bir vebal olduğunun altını çiziyoruz!” dedi.
 
Baskınlar esnasında yapılan hukuksuzluk ve ciddiyetsizliğe göndermede bulunan Kaya, “Operasyonun ciddiyeti ve tutarlılığı’ hakkında fikir sahibi olmak için elimizde çok net bir veri daha bulunmakta! İHH’nın Kilis ofisinde çalışan bir kişinin de gözaltına alındığı bu operasyonda gayet enteresan bir şekilde İbrahim İlgi isimli bu şahsın ikametgahı yerine Van Emniyeti’nden polislerin İHH Kilis Ofisi ve yardım konteynırlarına yönelmeleri yapılmak istenenin ne olduğunu ortaya koymaktadır. Van Emniyeti Kilis Emniyeti’ne haber vermeksizin bizzat kendisi operasyon gerçekleştirmiş ve doğrudan İHH’yı hedef almıştır. Gözaltına alınacak şahsın ikametgahı bellidir ama sabah saat 06.00’da evi yerine çalıştığı mekana gidilmiştir. Neden mutad olduğu üzere bu gözaltı işlemi Kilis Emniyeti aracılığıyla yapılmamıştır? Çünkü Kilis Emniyeti’ne bilgi verilmiş olsa, muhtemelen Kilis polisi şahsın evine gidecek, dolayısıyla İHH’nın isminin de bu operasyona dahil edilmesi gayreti akim kalacaktı! Oysa belli ki, hedef İbrahim İlgi’nin gözaltına alınması değil, İHH’nın bir biçimde el-Kaide operasyonuna dahil edilmesidir. Bu yönde bir imaj oluşturmaktır!”dedi.
 
Yapılmak istenenlerin vicdana ve insafa sığmadığını belirten Kaya, baskınların tam bir hukuksuzluk teşkil ettiğinin altını çizerek, “Hükümetin bu kirli kampanya içinde yer alan kamu görevlileri hakkında acilen soruşturma başlatmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Şefik Mert - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir