• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Batman halkından "iğrenç" panele tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim-Sen Batman Şubesi’nin geçtiğimiz hafta sonu Batman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlediği “Cinsel Yönelim Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” konulu panel, Batmanlıların tepkisine sebep oldu.

 

Düzenlenen panele, eşcinsel hareketi aktivistleri ve Batman Eğitim-Sen Şubesi yetkilileri katıldı. Batman’da ilk defa düzenlenen panelde ise, Öcalan'ın talimatıyla kurulan HDP PM üyesi ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti Kaos Gey Derneği üyesi Remzi Altunpolat ve Psikolojik Danışman Berna Savcı konuşmacı olarak katıldı.

 

Kürdistan’da böylesi etkinliklerin amacı nedir?
Kürdistan’da böylesi bir panelin yapılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen Şirin Işık, “Bu gibi panel, bizim dinimize, örf ve adetimize yakışmayan bir durumdur. Bunu düzenleyen insanlar, kominizmin sapkınlıklarını toplumumuza yaymaya çalışıyorlar. Batman gibi dinine, örfüne bağlı bir memlekette bu tür sapkın etkinliklerin yapılması düşündürücüdür. Kürdistan’da böylesi etkinliklerin amacı nedir? Bu tip etkinlikleri yapanları da şiddetle kınıyoruz ve bir daha yapılmasını istemiyoruz.” dedi.

 

"Bu gidilen yol küfür yoludur"
Müslüman bir Kürt oarak yapılan paneli iğrenç ve ahlaksız gördüğünü belirten Nurettin Beyca, “Bir eğitim sendikasının böylesi bir paneli yapmasını çok iğrenç ve ahlaksız buluyorum. Özellikle eğitim sendikasının bunu organize etmesine bir anlam veremiyorum. Bir de belediyenin bunlara kapı açması çok manidardır. Bu gidilen yol küfür yoludur. Bu paneli yapanlar insanlıktan mahrum kaldıklarının farkına bile varamamışlar.” ifadelerini kullandı.

 

Bu gibi etkinliklerin Kürtlerin örf ve adetinde yeri yoktur
'İğrenç' olarak nitelediği etkinliği düzenleyenleri kınayan Hasan Yıldız ise, “Müslüman Kürt halkı olarak bu etkinliği kınıyoruz. Kürdistan bölgesinde bu tür etkinliklerle ne yapılmaya çalışılıyor? Kürtlerin dini İslam’dır. Dinimiz bu tür sapkınlıklara asla müsaade etmez. Bu gibi etkinlikler Kürtlerin örf ve adetinde de yoktur. Bu etkinliği düzenleyenleri ve etkinliğin yapılmasına yer veren belediyeyi de şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

 

Amaç, Müslümanları İslam’dan uzaklaştırmaktır
Bu etkinliği düzenleyenlerin amacının Müslüman Kürtleri dinlerinden uzaklaştırmak olduğuna dikkat çeken Şehmus Şen, “Bu etkinlik kesinlikle Kürt halkına yakışan bir durum değildir. Bunu düzenleyenlerin amacı Kürt halkını gelenek, görenek lerinden ve İslam’dan uzaklaştırmaktır. Bu gibi etkinlikleri hiç bir şekilde tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu etkinlik Müslüman Kürt halkına bir hakarettir.” diyerek tepki gösterdi.

 

Sapık kişileri Kürdistan’da istemiyoruz
Batman’da böylesi bir panelin yapılmasına anlam veremediklerini vurgulayan Davut Başaran, şunları kaydetti: “Bu etkinlik son derece düşündürücüdür. Bizim ne örf, adet ve ne de geleneklerimize yakışan bir durumdur. Bu etkinlik son derece iğrençtir. Müslümanları sapkın fikirleriyle İslam’dan uzaklaştırmak istiyorlar. Bu tür sapık etkinliklerin bir daha kesinlikle yapılmasını istemiyoruz. Bu tür sapık kişileri de Kürdistan’da istemiyoruz.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir