• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Dubai Polis şefi Dahi Khalfan görevini kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

DUBAİ - Duba polis şefi Dahi Khalfan siyasi konuşmaları yüzünden görevini kaybetti. Dubai Polis şefi Dahi Khalfan’ın son zamanlarda yaptığı siyaset içeren konuşmalar Dubaili yetkililerin pozisyonuna aykırı görüldü. Dubai’de son yıllarda ün yapan Dahi Khalfan’a, başka bir görev verilmediği ve herhangi açıklayıcı bir bildirimde bulunulmadan görevden alındığı belirtiliyor. 

 

Dahi Khalfan’ın görevden alınmasının bir nedeni de, Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum’un Dahi Khalfan’ın Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahayan ile olan kişisel ilişkini beğenmemesi.

Ancak, uzmanlara göre, istifa için daha zorlayıcı neden, Khalfan’ın skandal siyasi konuşmaları. Özellikle Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki söylemleri, diğer ülkelerin iç işlerine karışmama prensibi ile çeliştiği için görevinden alındı belirtiliyor.

 

Khalfan’ı en uç açıklamalarından biri de “Müslüman Kardeşler İsrail'den daha tehlikeli" olduğu şeklindeki beyanı olmuştu.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktum’a göre, BAE dış politikasının kısa bir süre içinde uluslar arası kamuoyunun önemli bir kısmının BAE’ye karşı düşman yaptı. Maktum, dış politikadan memnun olmadığını belirtti. Maktum’a göre, sadece son aylarda BAE’dan sınır dışı edilen insanlar geçtiğimiz yıl Emirliklerin olumlu bir imaj yaratma çabasını tüm başarıları ile birlikte boşa çıkarmaya yetecek mahiyettedir. Maktum “Şimdiye kadar elde etmeye çalıştığımız imajı sınırdışı ettiğimiz insanlar tarafından değiştirmek mümkündür” dedi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri yedi emirlikten oluşan federal bir devlettir. En büyük emirliğin Emiri Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan olmakla birlikte BAE’nin Cumhurbaşkanıdır. Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktum BAE hükümetinin başkanı olarak görev yapmaktadır. (Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir