• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Devlet Hastanesinde yeni düzenlemeler yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Devlet Hastanesi  Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, hastanenin genel fiziki düzenlemeleri kapsamında acil servislerin yeniden düzene girdiğini belirtti. Genel tıbbi ve malzeme destekleri kapsamında tüm yataklı servislerde yatan hastalara yaşamsal fonksiyonları gerektiği zaman takip edebilmeleri için monitörlerlerin Bakanlıktan alındığını söyledi.

 

Yıldız hizmet kalitesini arttırabilmek için hastanenin tüm birimlerinde boya, tadilat ve teknik destek hizmetleri en üst düzeyde sunulduğunu öne sürdü. Yıldız şunları söyledi: “Genel kullanım olanları olan ve eski binalarımızda ciddi problem olan wc’ler yenilendi. Engelli hastalarımız için gerekli düzenlemeler yapıldı. Teknik hizmetler aktif ve ertelenmeyecek şekilde düzenli sunulmaya başlandı. Asansörlerin bakım ve onarımları yapılarak olumsuzluklar yaşanmaması için tedbirler alındı. Yönlendirme ve bilgilendirme levhaları hastaların hizmete ulaşmalarını kolaylaştırmak için yenilendi. Tüm yataklı servislerimize hastalarımızın yaşamsal fonksiyonlarını gerektiği zaman takip edebilmeleri için monitörler bakanlığımızdan alındı. Her servise EKG cihazı verildi. Bunun dışında tüm malzemeler ve eksik cihazlar tamamlandı.”

 

Özellikle çok dar bir alanda hizmet veren çocuk acil servisinin genişletildiğini  belirten Yıldız, “Hasta muayene, müşahede ve takip odaları oluşturuldu. Acil müdahale odası yenilendi. Yeni tomografi cihazımız ana bina acil serviste konumlandırıldı. Bu nedenle burada da genişletme çalışması yapıldı. Bebek bakım ve mama odaları açıldı. Kadın doğum ve çocuk servislerinde yatmakta olan çocuklu hastalar için bakım ve mama odaları hizmete sunuldu." dedi.

 

Bebekleri yoğun bakımda yatmakta olan anneler için hastanede kalabilecekleri ve çocuklarını ziyaret edebilecekleri her türlü imkânı olan odalar oluşturulduğunu ifade eden Op. Dr. Yıldız, web sitesinin yenilenerek burada hastaların laboratuar sonuçlarını görüntülenilecekleri uygulamanın oluşturulduğunu kaydetti.

 

Hastaların istediği anda tüm tahlil sonuçlarını internet üzerinden alabilmelerini vurgulayan Op. Dr. Yıldız, “Kalp damar cerrahisi merkezi, yanık ünitesi, yara bakım merkezi, çocuk gelişim polikliniği, psikososyal destek ve risk analiz birimi, danışma ve yönlendirme elemanı alımı, alerji testleri alımı ve Palyatif bakım merkezlerinin planlandığını ifade etti.

 

Yıldız, "Tüm çalışmalar tamamlandı. Tıbbi cihaz ve malzemeler alındı. Bakanlık onayı ile Ankara yüksek ihtisas eğitim araştırma hastanesinden ekip bekleniyor. 2014 Şubat ayında hizmete başlayacağı düşünülmektedir. 2014 yılı içinde ilimizin ciddi eksikliği olan yanık vakalarına müdahale edilebilecek, takip ve tedavi olanakları olan tam donanımlı 5 yataklı yanık ünitesinin 2014 Mayıs ayında kurulması planlanmaktadır. Kronik ve uzun süren yara ve iltihabi durumlardan muzdarip olan hastalarımızın yatırılarak profesyonel olarak özel ürünler ve tıbbi tedavilerle hizmet alabilecekleri 5 yataklı bir merkezin 2014 Nisan ayında kurulması planlanmaktadır." dedi.

 

Gelişme problemi olan çocuklara ve ailelere profesyonel destek vermek amacıyla 2014 Ocak ayında çocuk gelişim alanı açmayı planladıklarını ifade eden Yıldız, "Hastanemizde yatmakta olan ve acil servislere başvuran psikolojik, sosyal destek ihtiyacı tespit edilen, intihar, kendine ve başkasına zarar verme eğilimi olan hastalara profesyonel destek ve tedavi  imkânı sunmayı amaçladığımız birimin 2014 Nisan ayında hizmete açılması planlanmaktadır. Yaşlı, engelli ve desteğe muhtaç tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmalarını kolaylaştırmak için destek personeli alımı planlanmaktadır. Çalışmalar tamamlanmış olup 2014 yılı mart ayı itibariyle hizmetin aktif sunulacağı düşünülmektedir. İlimizde ciddi eksikliğini gerek hastalarımızdan gerekse doktorlarımızdan aldığımız geri bildirimlerle tespit ettiğimiz alerji test panellerini laboratuar hizmetlerimize 2014 Mayıs ayı itibariyle kazandırmayı planlamaktayız. Son evre kanser hastaları ve kronik rahatsızlığı nedeniyle bakıma muhtaç hastalar için tüm çalışmaları tamamlanmış olan merkez 2014 Ocak ayı sonunda hizmet vermeye başlayacaktır." diye konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir