• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
Muş'ta "Seçim Bilgilendirme Toplantısı" tapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Seçim Bilgilendirme Toplantısı”na Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum ile seçim kanunu ve alınacak tedbirler anlatıldı.

 

Sunumun ardından Vali Vedat Büyükersoy, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da huzurlu bir seçim dönemi geçirmeyi arzu ettiklerini belirtti. Büyükersoy, seçim döneminde başta Valilik olmak üzere ilgili bütün kurumların her partiye eşit ve adil bir yaklaşım sergileyeceğini sözlerine ekledi.

 

Türkiye’nin demokratik bir seçim sistemine sahip olduğunu belirten Büyükersoy, yapılan seçimlerin uluslararası kuruluşların gözetimi altında yapıldığına dikkat çekti. Büyükersoy, “ Ülkemizde her demokratik ülkede olduğu gibi seçimler hâkim kontrolünde yapılıyor. Ama bizler; Mülki İdare Amirleri, emniyet ve jandarma birimleri olarak seçimlerin güvenilir bir ortamda yapılmasını sağlamakla görevliyiz. Ülkemizde halkımız hür iradesiyle sandığa gidecek ve seçimini yapacaktır. Bizler de bunun güvenli bir ortamda yapılmasını temin edeceğiz. Bu, bir güvenlik toplantısı değildir, ileride güvenlik toplantısı da yapılacaktır. Bu seçimle alakalı hepimiz tarafından bilinmesi gerekenlerin görüşüldüğü bir bilgilendirme toplantısıdır.” dedi.

 

Vatandaşın hür iradesiyle gelip, güven içinde oyunu kullanması için uygun ortamı hazırlayacaklarını belirten Büyükersoy, katılımcılara hitaben,  “Bu ortamın hazırlanması sadece bir taraflı değil, sizlerle beraber olacaktır.  Bizler ayrımcılık yapmadan bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Onların düşünce özgürlüklerinin ifadesi olan ve demokrasinin bir aracı olan seçimlerin güvenli bir ortamda yapılabilmesi için gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Birçok siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda seçim takviminde neler yapılacağına dair değerlendirmelerde bulunuldu. Seçimlere 1 ay kala tekrar bir toplantı yapılacağının planlandığı belirtilirken toplantı siyasi parti temsilcilerinin görüş ve önerilerini açıklamalarının ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir