• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Denizli İrşad-Der Mevlit Kandilini kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Denizli İrşad-Der Mevlid Kandili nedeniyle bir program düzenledi. Kur’an tilavetiyle başlayan program, okunan mevlitle devam etti.

 

Kürtçe ve Türkçe ilahilerin seslendirildiği programda konuşan Cemil Genç, peygamberimizin kutlu doğumunun idrak edilebilmesi için özelde Arap yarımadasının genelde de dünyanın peygamberimizden önceki ahlaki ve idari durumunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

 

Peygamberimizin ümmeti için verdiği mücadeleye ve bu mücadele yolunda çektiği eziyetlere değinen Genç, "Bizler o yüce Resulün takipçileriyiz ve bugün Resulullah'tan (sav) sonra insanlığı selamete çıkarma görevi, onun ümmeti olan biz Müslümanların vazifesidir. İnsanlık ancak İslam’la ve İslam’a teslim olmakla selamete erer. Peki, bunlar nasıl olacak? Basit temennilerle mi yoksa yerinde oturarak hiçbir şey yapmamakla mı olacak? Hayır! Bunlardan hiçbiriyle olmaz. Ancak peygamberimizin ve ashabının verdiği mücadelenin misallerini ortaya koymakla bu mümkündür.

 

Bugün bizler bir hazineye sahibiz hem de en büyük hazineye. O da İslam davasıdır. Bu hazineye gereğince sahiplik etmemiz gerekir. Bu dinin yayılması ve bu toplumun bu büyük davayla tanışması için çaba ve gayret içerisinde olalım. Eğer bulunduğumuz ortam peygamber efendimizin tavsiye ettiği gibi bir ortam değilse onun tavsiye ettiği bir ortama dönüştürelim. Eğer ticari ve iş hayatımız Allah’ın ve onun Resulü’nün istediği gibi değilse Allah’ın ve Resulü’nün emrettiği gibi ticari ve iş hayatımıza bir çeki düzen verelim. Kısacası ahlakımız onun ahlakıyla uyuşmuyorsa ahlakımızı düzeltelim. Çünkü o her konuda en güzel örnektir. Rabbim bizleri onu örnek almayı nasip etsin.” şeklinde konuştu.

 

Peygamberimizi konu alan bir şiirlerin seslendirildiği program, okunan dua ve yapılan ikramlarla sona erdi.   (Ahmet Ural/Ahmet Tenşi - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir