• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Ağrı Mustazaflar Cemiyetinde Mevlid programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI – Fahr- i Kainat Hz. Resulullah (s.a.v.)’ın dünyaya gelişinin 1443.  Kutlu Doğumu nedeni ile Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi bir program düzenledi.
 
Program şube binasının konferans salonunda halkın katılımıyla düzenlendi. Mevlid Programı ilahiyatçı Suat Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program daha sonra Grup Vahdet üyelerinin okuduğu ilahi ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.
 
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı M. Ali Ortaç,  günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Bugün Mevlid programları düzenleyenlerin Hz. Resulullah(s.a.v.)’a olan sevgilerini ispat ettiklerine vurgu yapan M. Ali Ortaç,” Kıyamete kadar Resulullah (s.a.v.)’ın davası canlı kalacak, sünneti Kur’an-ı Kerim gibi yeni ve taze kalacaktır.  Bize düşen O’nun davasını sırtlanmak olacaktır. Çalışıp gayret göstermemiz lazım. Çünkü Hz. Resulullah(s.a.v.) 23 yıl gibi kısa bir sürede İslam’ı Arabistanın ötesine taşıdı. Eğer O(s.a.v.) İslam için ter döküp, bedel ödemişse. Bizlerinde bu uğurda mücadele gösterip, ter dökmesi lazımdır. Yoksa bizim canımız Hz. Resulullah’ın canından daha mı tatlıdır. Yoksa kanımız O’nun kanından daha mı değerlidir. Yoksa İslam’ı anlatmamıza onurumuz, izzetimiz mi engeldir! Bakın Hz. Ömer (r.a.) İslam uğruna hakaret işitmediği, acı, eziyet, cefa çekmediği için kendi inancından şüphe ediyordu.” Dedi.
 
Müslümanların İslam’ı hayatlarına nakşetmesi gerektiğini belirten Ortaç,  Hz. Resulullah (s.a.v.)’ın hayatına yakın bir hayatımız var ise yarın O’na yakın olacağız. O’nun hayatına uzak bir hayatı olanlar da boşuna hayal kurmasınlar yarın ahret hayatında O(s.a.v.)’ndan uzak kalacaklardır. “ diye kaydet. (Ömer Adıgüzel – İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir