• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Eminağaoğlu`nun sendikası korsan çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HSYK`nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Adalet Komisyonu`nda görüşülmesi sırasında davetli olmadığı halde toplantıya gelerek ortalığı karıştıran Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu`nun başkanı olduğu sendikanın korsan kurulduğu ortaya çıktı.
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü HSYK`nın yapısında değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu`nda, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı.
 
Kavga, HSYK Kanun Teklifi`nin görüşüldüğü sırada Eski Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ayağa kalkarak kendisini Yargıçlar Sendikası Başkanı olarak tanıtıp söz almak istemesi üzerine başlamıştı.
 
AK PARTİLİ AYDIN İKİ NOKTAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ
 
Eminağaoğlu`nun bu çıkışı üzerine AK Parti milletvekilleri, "ne sendikası..." diyerek bağırarak tepki gösterirken, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Eminağaoğlu`nun başkanı olduğu sendikanın kuruluş dilekçesi verilmesine rağmen kabul edilmediğine ve yargı mensuplarının sendika kuramayacaklarına dair yasa hükmü bulunduğuna dikkat çekmişti.


AYDIN`IN İDDİASINI DOĞRULAYAN TARİHÇE!
 
Kavga sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Aydın`ın dile getirdiği söz konusu iddia Yargıçlar Senikası`nın resmi internet sayfasında da doğrulanıyor. Sendikanın internet sayfasındaki tarihçe bölümünde yer alan ifadeler, her şeyin kanunlara göre yapılmasını savunan hukukçuların oluşturduğu sendikanın korsan bir şekilde kurulduğunu gözler önüne seriyor.
 
VALİLİK KURULUŞ BELGELERİNİ KABUL ETMEMİŞ
 
Tarihçede, sendikanın kuruluş belgelerinin Valilik tarafından kabul edilmemesine rağmen Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne bırakılarak binadan ayrıldığı belirtilirken, beyan ile müracaat evrakının bir işlem yapılmaksızın Ömer Faruk Eminağaoğlu`nun görev yeri olan Çankırı`ya gönderildiği ifade ediliyor.
 
İTİRAF GİBİ İFADELER
 
Tarihçe `de yer alan ‘`Yasal otuz günlük süre geçmesine karşı bir uyarı yapılmayıp, yasa yollarına başvurulmamış olmakla sendikamız bir daha kapanmamak üzere kurulmuştur.`` İfadeleri ise sendikanın korsan olarak kurulduğunun resmen itirafı olarak göze çarpıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir