• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
"Belediye para alıyor ama hizmet vermiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Yenişehir İlçe Otogarındaki firma sahipleri ve şoförler, kendilerinden her ay yaklaşık 3 yüz milyar TL alan BDP’li Belediyenin hizmet yapmamasına tepki gösterdi.

 

Yüzlerce arabanın bulunduğu İlçe Otogarında bir tane güvenlikçinin dahi olmamasına anlam veremediklerini ifade eden Şoförler, BDP’li Belediyeye seslenerek görevini yapmaya davet ettiler.

 

10 yıldır Otogarda şoförlük yapan Adil Aydın, “Yaklaşık 45 tane firma bu garajda var.  Bizim 42 tane aracımız var ve belediyeye aylık 4 milyar 2 yüz TL veriyoruz. Diğer firmalar ise giriş çıkış için 5 milyardan 8 milyara kadar para veriyor. Yani Belediye yaklaşık olarak ayda 3 yüz milyar aylık alıyor. Arabaların güvenliği yok, araçların başında sürekli duramıyoruz. Sıramız geldiği zaman arabaları hırsızların korkusundan 5 yüz metre ileriye bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Belediyeye defalarca müracaat ettik ama kimse ilgilenmedi”
Güvenlik olmadığından dolayı arabalarına sürekli hırsızların girdiğini ifade eden Aydın, “Güvenlik olmadığından dolayı defalarca belediyeye müracaat ettik ama bize gidip kendiniz tutun dediler. Büyükşehir Belediyesi bizlerden bu kadar para almasına rağmen 2 tane bekçi tutamıyorsa buradaki milletin hali ne olacak. Daha önceki ilçe otogarında da çalıştım. Orada 20-30 tane aracımız olmasına rağmen güvenlikçimiz vardı ama burada yüzlerce araç olmasına rağmen güvenlikçi yok. Büyükşehir Belediyesi para toplamaya gelince var ama hizmete gelince yok.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“Soytarılar otogar önünde hırsızlık yapıyor”
Çevredeki hırsızların İlçe Otogarı önünde toplandıklarını ve gelen yolcuların eşyasını çaldıklarını söyleyen Hamza Günbatı, “Burası çok düzensizdir. Bütün soytarılar dışarda toplanmış gelen yolcuların çantalarını, eşyalarını çalıyorlar. Araçlarımızın camlarını kırıp içindeki eşyaları, bozuk paraları çalıyorlar. Otogarda güvenlik diye bir şey yok. Belediye ancak giriş çıkışta para alıyor o kadar başkada bir şey yaptığı yok.” ifadelerini kullandı.

 

“Bu Otogarda hırsızlık, çetecilik gibi her türlü pislik var”
Belediyenin elinde olan Otogarda her türlü pislik olduğunu öne süren Fesih Yakışan, “Buranın öncelikle bir güvenlikçisi olması lazım. Buranın tamamı hırsız çeteleriyle doludur ve sürekli arabalara giriyorlar. Hırsızlık, çetecilik, kapkaççılık her şey bu garajın içinde var. Korkudan arabalarımızı akşam bırakıp eve gidemiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

"Para alıyorlar ama hizmet sıfır"
Otogarda sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığını ifade eden Ramazan Üzünçok ise, Belediyenin herkesten para aldığını ancak hizmette sıfır olduğunu belirterek, “Ben ne zaman garaja gelsem pencerem açık hırsız girmiş arabama. Güvenlik olmadığından dolayı araba lastiklerini patlatıp kaçıyorlar. Biz kime gidip soracağız bunların hesabını. Para almasını biliyorlar ama hiçbir güvenlik sağlamıyorlar. Peki, bu arabaların zararını kim karşılayacak. Allah korusun bir arabayı ateşe verseler kim engel olacak kim zararımızı karşılayacak.” diyerek belediyeye sitemde bulundu.

 

Son olarak Belediyeye seslenen şoförler, bir an önce İlçe Otogarının önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak, aldıkları paranın hakkının verilmesi gerektiğinin altını çizdiler. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir