• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
`Şaron öldü, İslam ümmeti sevindi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Terör devleti İsrail’in eski Başbakanı Ariel Şaron`un 8 yıllık bitkisel hayatının ardından ölmesi, Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde sevinçle karşılandı. HÜDA PAR   Diyarbakır İl Başkanlığı’ da, Ariel Şaron’un ölmünü verdiği tatlı ikramıyla kutladı.
 
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu,  HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı ve Mavi Marmara gemisi gazisi Fikri Karavil’in yanı sıra vatandaşlarda katıldı.
 
Basın açıklamasına katılanlar tekbirler eşliğinde Şaron’un ölmesini kutladı.
 
Basın açıklamasını okuyan, HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı ve Mavi Marmara Gemisi Gazisi Fikri Karavil, Şaron’un yaptığı katliamları sıralayarak, Şaron’un ölmesinin İslam ümmetini mutlu ettiğine vurgu yaptı.
 
Kuran-ı Kerimin Bakara süresinin 49. Ayetiyle basın açıklamasına başlayan Karavil, Lübnan Kasabı diye tanınan Ariel Şaron’un 1967’de 160 bin Filistinliyi Doğu Kudüs’e sürgün ettiğini belirterek, Filistinlileri mülteci kamplarında yaşamaya mecbur kıldığının altını çizdi.
 
Şaron’un 1982 yılında aralarında kadın ve çocuk bulunduğu 3 binden fazla kişiyi katlettiğini  hatırlatan Karavil, “ Şaron’un cezalandırma yöntemleri arasında Filistinlilerin evlerini bombalamak, mülteci kamplarının üzerinden buldozerle geçmek, yüzlerce Filistinli genci hiçbir gerekçe göstermeden tutuklamak ve sonra işkenceye uğratmaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Ariel Şaron’un Gazze bölgesinin güvenliğinden sorumlu olduğu dönemde yüzlerce kişi ye suikast düzenlediğini ve binlerce kişiyi tutukladığına dikkat çeken Karavil, “ Gazze’de 2 bin ev yıkılmış ve 16 bin kişi ikinci defa sürgüne gönderilmiştir. Sabra ve Şatilla katliamları dışında 1982’de israil’in Lübnan’ı işgali esnasında 14 bin insan hayatını kaybetmiş, bunların 13 bini silahsız sivillerdir. Yaklaşık yarım milyon insan ise evsiz kalmıştır.”  İfadelerine yer verdi.
 
Şaron’un yaptığı zulümlerin insanlık için utanç verici olduğunu sözlerine ekleyen Karavil basın açıklamasını daha sonra şu ifadeler ile bitirdi:  “Yıllardır her gün birkaç kişi hayatını yitirmekte ya da sakat kalmaktadır. Ayrıca her gün evler yıkılmakta, insanlar topraklarından sürülmektedir. Görüldüğü gibi İsrail devletinin amacı düzenli bir etnik temizlik politikasıyla Filistinlileri yıldırmak, topraklarından çıkarmak ve kendi isteklerini kabul ettirmektir.”
 
Katılanlara verilen tatlı ikramının ardından basın açıklaması sona erdi.  (M. Sait Adiyaman – İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir