• DOLAR 32.501
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2476.552
  • ...
"Kudüs-Mardin Buluşması" adlı panel yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN  - Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi “Kudüs-Mardin Buluşması” adı altında “Değiştirilen Gündemler Kıskacında Filistin Paneli” düzenliyor.Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer, yarın saat 19.00’da Yay Grand Otel’de düzenleyecekleri programla ilgili olarak “Ümmete Mısır-Suriye kıskacında  Filistin meselesini hatırlatmak için Filistin harici alimleri birliği heyeti olarak Mescid-i Aksa ruhunu Gazze direniş hattını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” dedi.

 

Filistin’de abluka, saldırı, katliam ve  zulüm devam ettiğini belirten Değer,  şu anda Mescid-i Aksa’nın dibinin kazıldığını ve Aksa’nın yakılışına çalışıldığını söyledi. Değer şu açıklamalarda bulundu: “Bizler ise bu duruma seyirci kalmak istemiyoruz. Son olarak Mescid-i Aksa  yıkılışının görsel sembolünü gerçekleştirmek için de bir Siyonist bayrağı Aksa’nın tepesine dikilmişti. Suriye’nin durumu ve Mısır dada Mursi’ye yapılan darbeden sonra darbecilerin refah sınır kapısını yeniden kapatması, Siyonistlere tünellerin adresini göstererek uçaklarla vurdurması üzerine kışın getirdiği doğal afetler  ve sel baskınlarıyla hayatın bir kez daha felç olduğu bir noktaya geldiğini görmekteyiz.”

 

Düzenleyecekleri panele tüm halkı davet ettiklerini belirten Değer, “Filistin meselesine bir çözüm, destek ve katkı sunmak, bir tavır ortaya koyabilmek adına  Filistin islam Alimleri Birliği heyeti Mardinimize gelerek “Kudüs-Mardin Buluşması” adı altında “Değiştirilen Gündemler Kıskacında Filistin Paneli” düzenlemiş bulunmaktayız. Panel 14 Ocak 2014 Salı saat 19:00’da Yay Grand Otel’de düzenlenecektir.”  dedi. (İLKHA)

                                                              

Bu haberler de ilginizi çekebilir