• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
"O'nu sevmek davasına sahip çıkmakla olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siyer Der, Peygamber Efendimizin kutlu viladeti nedeniyle Şanlıurfa’da bir program düzenledi. Saat: 19.30’da başlayan programa Siyer Araştırmacısı M. Emin Yıldırım, Vaiz Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca), İl Müftüsü İhsan Açık ile HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş katıldı.

 

Programda Siyer Araştırmacısı M. Emin Yıldırım, Vaiz Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca), İl Müftüsü İhsan Açık birer konuşma yaptılar.

 

Program Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

 

“Bir gün gelecek süper zannettiğimiz devletler İslam’ın önünde diz çökecek”

Dünyanın şu anda İslam’ı beklediğini ifade eden Kutluay, “Birçok münafığın Hendek’teki kaya misali, her tarafımız sarılmış, korkudan tuvalete gidemiyoruz, yiyecek bir şeyimiz yok ama Muhammed bize Yemen İmparatorluğu’nun, Bizans İmparatorluğu’nun, İran Sasani Devleti’nin yıkılacağından bahsediyor diyerek güldüler. Bugün de aynı şeyi söylesek birileri bize gülecek. Allah’ın izniyle bir gün gelecek süper zannettiğimiz devletler İslam’ın önünde diz çökecek, Hz. Muhammed’den özür dileyecekler.” diye konuştu.

 

“Peygamberi tanımak sadece tarihi malumatlara sahip olmakla olmaz”

İmanın ilk basamağının marifet olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bir imanın kamil olması için marifet, tasdik,amel ve ikrarın olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Müslümanların peygamberi tanımasının sadece tarihi malumatlara sahip olmakla olamayacağının altını çizen Yıldırım “O’nu daha iyi tanımak için O’nu bize anlatan temel kaynağımız Kuran’a müracaat etmek zorundayız. Kuran’da geçen bütün ayetlerde Peygamber Efendimizin değer ve kıymetini, görev ve sorumluluklarını bir de yetki ve sınırlarını anlatır. Bu gün biz bunları ne kadar biliyoruz? Bilmediğimiz için birileri gözümüzün içine baka baka peygambersiz bir din uydurmaya çalışıyor. Biz de bundan hoşlanıyoruz bize mantıklı geliyor.” dedi.

 

“Resulullah’ın hayatın her anın ve alanın tartışılmaz rehberi olmalı”

Resulullah’ın hayatın her anın ve alanın tartışılmaz rehberi olmasının ihmal edildiğine dikkat çeken Yıldırım,  Müslümanların bu viladet gecesini milat yaparak O’nu Allah’ın, Kendisinin ve Asahabının bize anlattığı gibi tanıması gerektiğine vurgu yaptı.

 

“Peygamber,  müminlere kendi canlarından daha evladır”

 “Peygamber,  müminlere kendi canlarından daha evladır…” ayetini hatırlatan Yıldırım, “Peygambere duyulan sevgi bir müminin sadece vefa üzerinden duyacağı bir sevgi değildir. Söylenen söz sadece vefa için söyleniyorsa eksiktir. Peygamber,  müminlere kendi canlarından daha evladır ayetini iyi anlayan o ilk halkadaki sahabelerin peygambere olan sevgileri bugün şiirlerde okuduğumuz, cezbeye gelip ilahilerde okuduğumuz gibi ’Ya Resulullah sana canlar feda, ya Resulullah sana kurban olayım’ gibi değildi. O muhabbettin altı doluydu, yeri ve zamanı geldiğinde gerçekten bu manada neler yaptıklarını sizle biliyorsunuz.” dedi.

 

“Resulullah’ı sevmek ancak O’nun davasına sahip çıkmakla mümkündür”

Yıldırım, Resulullah’ı sevmenin ancak O’nun davasına sahip çıkmakla mümkün olabileceğini belirterek şöyle devam etti, “Biz adalet dengesini darmaduman etmişiz. Şimdi birilerine karşı olan kinimiz niye söylettiriyor. Niye gıybete malzeme veriyoruz. Niye biz yanlış şeylerin aleti ve malzemesi oluyoruz. Yakışıyor mu denge ümmeti olan Müslüman’a bu dengesizlik. Adalet terazisini şaşmayacak Müslüman.”

 

Program yapılan dua ile sona erdi. (Osman Gülebak/Emin Polat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir