• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Rehber-Der Patnos`ta temsilcilik açtı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI – Ağrı’da hizmet faaliyetlerinde bulunan Rehber-Der, Patnos ilçesinde temsilcilik açtı. Mevlit Kandili’nde yapılan açılışa HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç ve Patnoslular katıldı.
 
Şeyh Edebali Caddesi Yalçınkaya Apartmanı 4. Katında bulunan temsilciliğin açılışı programı Yusuf Kaya’nın  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Programda konuşan Rehber Der Patnos Temsilcisi Zeynel Abidin Zerkaya  küfrün insan hayatına etkisini arttırdığı bu devirde İslami STK’ların artıp faaliyet göstermeleri gerektiğini söyledi.
 
Zerkaya şöyle konuştu: “Ağrı’da faaliyet gösteren Rehber-Der’in temsilciliğini bugün burada açtık. İnşallah hayır hizmetinde yeni bir soluk olacağız. Malumunuz küfür çalışıp boş durmuyor. Biz Müslümanlar ise boş durup sadece onları seyredersek kötülüklerini daha da kolay yayabilecekler. Bu şuurla bizler Şehit Malcolm x’in, ’İnsan değişken olan bir saat gibi, kurulmaya, dürtülmeye ihtiyacı vardır’ sözünü hatırlayıp bu tür hayır kuruluşlarının İslami davet, insanımız ve toplumumuza İslami götürmek için bir daha özüne döndürmek için birer vesile olarak görüyoruz.”
 
HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan da yaptığı konuşmada, Rehber Der’in Patnos’ta temsilcilik açmasının HÜDA PAR olarak kendilerini sevindirdiğini söyledi.  Aslan, “Bu hayra öncülük eden kardeşlerimi tebrik ediyorum. Rabbim günümüzü günümüzden hayırlı kılar inşallah. Burada bulunan bütün kardeşlerimizden de Allah razı olsun.”dedi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç ise Kürtçe bir konuşma yaptı. Ortaç, konuşmasında Mevlid Kandili gibi mübarek bir günde böyle bir hayır kurumunun açılmış olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.
 
Ortaç,” İnşallah bütün Patnos için burası hayırlı olur. Nitekim çok güzel bir tevafuktur ki bugün Hz. Resulullah (s.a.v.)’ın veladetinin 1443. kutlu doğum günüdür. Bakın işte böyle güzel bir günde nasıl Hz. Muhammed (s.a.v.) doğmuşsa, Patnos’ta da böyle bir hayır kurumu doğmuştur. Kardeşler, Hz. Resulullah (s.a.v.) dünyaya insanlığı ıslah etmek, İslamiyeti yaymak için gönderildi. Diyebilir miyiz ki Hz. Resulullah (s.a.v.) sabahtan akşama sadece Namaz kılar ve tespihini eline alıp zikir yapardı. Değil canıyla, malıyla İslamiyeti yaymak için gayret gösteriyordu. O zaman bizler de yerimizde oturmayıp çalışmamız, gayret göstermemiz lazım. Özellikle gençlerimiz çalışmalı Allah için gayret göstermelidir. Sadece ve sadece insanların ıslahı ve hidayeti için. Bu cihetle açılan bu hayır kurumunu Allah hayırlara vesile kılsın. “ şeklinde konuştu.
Program yapılan dua son buldu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir