• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Mucizevi besin: Kefir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da  özel bir hastanede  diyetisyen olarak görev yapan Kübra Akın, kefirin faydalarıyla ilgili  bilgilendirmede bulundu.

 

Kefirin krema kıvamında, hafif ekşimsi tadı olan fermante bir süt içeceği olduğunu söyleyen Akın, “Esas bileşimini mayaların ve bakterilerin oluşturduğu yegâne doğal mikrofloraya sahip kefir tanelerinin, süte ilave edilmesiyle oluştuğu ve  kültüre edilmiş bir süt ürünüdür. Kefirin son yıllarda sağlık üzerine etkileri sıklıkla gündeme gelmektedir.” dedi.

 

Akın kefirin faydalarını şöyle sıraladı:

- Kimyasal sindirim için gerekli salgıları yapan mide, karaciğer, safra kesesi, bağırsakları dinlendirici etkisi vardır.

- Mide ve pankreasta enzim salgılanmasını, organizmada ürünlerin daha iyi sindirilmesini kolaylaştırmakta ve besinlerin mideden bağırsaklara geçişini hızlandırmaktadır.

- Taze kefir mide kaslarının çalışmasını ve midenin daha hızlı boşalma fonksiyonunu teşvik edici etkiye sahiptir.

- Laktaz aktivitesi yüksek olduğu için laktoz intoleransı olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir.

- Gastrointestinal ve metabolik rahatsızlıklarda ve alerjik reaksiyon gösteren bireylerde tavsiye edilmektedir.

- Düzenli olarak kefir tüketimi bağırsak rahatsızlıklarının azalmasına, bağırsak hareketlerinin artmasına, şişkinliğin azaltılmasına ve daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlanmasına yardımcı olur.

- Kefir kolay sindirilmekle birlikte, yapısında bulunan vitamin, mineral ve proteinler sayesinde sağlıklı bir bağışıklık sisteminin oluşumunda önemli rol oynamaktadır.

- Kefir radyasyonun olumsuz etkilerine karşı organizmayı korumak ve bağışıklık sisteminin onarılmasına yardımcı olmak amacıyla da kullanılmaktadır.

-. Özellikle mide bağırsak kanserleri olmak üzere bütün kanser çeşitlerine karşı koruyucu etkisi vardır.

-Antitoksin üretmektedir.( zararlı toksinleri yok eden madde üretmek)

-Rusya’ da kefir tedavi edici özelliğinden dolayı hastane ve sanatoryumlarda yaygın olarak kullanılmakta ve kronik hastalık riskini azaltmak için sağlıklı insanlar tarafından tüketilmektedir.

- Uykusuzluk, verem, sarılık, çeşitli enfeksiyon ve egzemada iyi sonuçlar verdiği belirtilmektedir.

- Kefirin içerdiği; kalsiyum ve magnezyum, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

-Mucizevi ve doğal bir besin olarak hormonlu gıdalarla etkilenen ve bozulan cilt yapısını güçlendirmek, yeniden canlılığa kavuşturmak için gerçek doping etkisiyle yurt dışında bir çok ülkede başucu besini olarak kefir karşımıza çıkıyor.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir