• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
"O'nun gayesi insanların hidayete ermesi idi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Hilvan’da hayırlı hizmetlerini sürdüren Selam Der’in öncülüğünde,  Gölcük köyünde düzenlenen mevlit programında, Mevlidi Şerif okundu, yapılan  konuşmada Hz.Muhammed’in örnek ahlakından  örnekler verildi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Cemal Çınar Hoca, Resulullah’ın güvenirliliği,emanete riayeti, gayesi ve insanların hidayete ermesi için gösterdiği mücadeleden  örnekler vererek, Peygamberin topluma bakış açısına  vurgu yaptı.

 

Konuşmasında  Peygamberin insanlarla nasıl muamele yapılacağını  öğrettiğini belirten Çınar Hoca,  “O’na  peygamberlik verilmeden önce, yaşadığı toplumda, kendisine  duyulan  güven  nedeniyle,  El Emin sıfatının  müşrikler  tarafından kendisine verildi. Müşriklerin  bir  iş yapacakları zaman O’nu hakem yaparlardı. Ancak O’na peygamberlik geldikten sonra, onların yaşayış  tarzlarına karıştığı  için, bu defa Resulullah’a  karşı iftira ve karalamalara başladılar. Şimdi günümüze baktığımızda Resulullah’a karşı olan zihniyetler,  halen günümüzde mevcut olduğunu  görürüz. Bundan dolayı,  bizim öyle bir yaşantımız olmalı ki, hayatımızın her anında, Resululllah’ın örnek ahlakını unutmamalıyız ki, O’nun gayesi insanları hidayete kurtuluşa ermesi idi.” dedi.

 

Programının  okunan  Mevlid-i Şerif’in ardından verilen ikramla son buldu. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir