• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
`Peygamber emindi ve bizi emin kılmak için gönderildi`-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden, Toplumsal Dayanışma, Hizmet ve Şûra Derneği’nde düzenlenen Mevlit Kandili programında, Hz. Muhammed’in âlemlere şifa olarak gönderildiği belirtilirken,  Hz. Muhammed’in ümmetine olan düşkünlüğüne dikkat çekildi.
 
Program, Kur’an’ı- Kerim tilavetiyle başladı,  program okunan mevlit ve ilahilerle devam etti.
 
“Peygamber şifa ve gıda idi”
Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman,  Hz. Peygamber’in geldiği güne kadar şifası bulunmayan, çaresi olmayan hastalıkların şifası olarak gönderildiğini belirterek,  bu hastalıkların ise putperestlik, şirk, nifak, zina ve faiz gibi dermanı olmayan hastalıklar olduğunu söyledi.
 
“O bize himmeti öğretti”
Himmetin ne olduğu ve Peygamber’den ümmetine kalan bir miras olduğuna da değinen Yaman, “Allah Resulü bize ilk önce himmeti öğretti. Peygamber Mekke’de iken içinde bir dert vardı. Onun derdi dünyalık veya kendi dertleri değil, insanların yakalandıkları ahlaki hastalıkların dertleriydi. İşte himmet budur.” İfadelerine yer verdi.
 
“Allah resulü bize iki emanet bıraktı: Kur’an ve sünnet”
Hz. Muhammed’in emin olduğunu ve herkesin onu böyle tanıdığını kaydeden Yaman son olarak, “Peygamber, ona peygamberlik verilmeden önce emin olarak biliniyordu. O, bizi emin kılmak ve güvenilir kılmak için gönderildi. O, emanete öylesine riayet ederdi ki, hicret edeceği vakit müşriklerin mallarını ihmal etmedi. Allah Resulü, bize hep emanete riayet etmeyi öğretti ve bize emanet olarak Kur’an ve sünneti bıraktı. O emanetler, bizim omuzumuzdadır.” ifadelerini kaydetti.
 
Program, Mehmet Emin Olgun’un yaptığı duanın ardından dağıtılan tatlı ikramından sonra sona erdi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir