• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
`İslam davası büyük bir davadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Diyarbakır İlmi Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (İlim-Der), Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlit Kandilini düzenlediği program ile kutladı.
 
Dernek binasında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlidi Şerif’in okunmasıyla devam etti.
 
Programda bir konuşma yapan Ercan Şenol, İslam davasının büyük bir dava olduğuna vurgu yaparak, “Bu davaya iman edenler çok büyük zorluk ve sıkıntılarla karşılaşmışlardır. Biz bunu Peygamber Efendimizin ashabından biliyoruz. Peygamber Efendimiz, davet döneminde 13 yıl Kelime-i Tevhid’in üzerinde durdu. Yani insanları Allah’tan başka ilah olmadığına çağırdı.” dedi.
İslam teslimiyettir
İslam’ın teslimiyet olduğuna vurgu yapan Şenol, konuşmasına şöyle devam etti; “Peygamber Efendimiz insanlığa teslimiyeti gösterdi. Mekke’de zorluklar döneminde sahabeye o sabrı veren tamamen İslam davasına teslim olmalarıydı. Bundan dolayı herkes şunu söylemesi gerekir; ‘Ben eğer Müslüman isem, Allah’ın buyurduğunu yapacağım, Kur’an ne emrediyorsa onu yapmalıyım, peygamber ne buyurduysa onu yapmalıyım” demeliyiz. Onun için bizim yapacağımız en önemli şey Kelime-i Tevhidi kendimizde ve ailemizde hakkıyla uygulamamız gerekir.”
 
Program Grup Vuslat’ın seslendirdiği ilahilerin ardından, okunan dua ile sona erdi.
 
Programın ardından etkinliğime katılanlara ikramda bulunuldu. (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir