• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Mısır'daki  referandum için 160 bin polis görevlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR- Mısır'da 14-15 Ocak'ta yapılacak  anayasa referandumunda 160  bin polisin yanı sıra, olası karışıklıklara müdahale etmek üzere eğitilmiş özel zırhlı  birimlerin  de görev alacağı öğrenildi.

 

Mısır ordusunun, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında yer alan açıklamada, ilk kez Cuma günü Başkent Kahire sokaklarında görülen kırmızı zırhlı askerlerin  referandumun güvenliğinin sağlanması için görev yapacağı belirtildi.

 

Eski Silahlı Kuvvetler Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Tümgeneral Ala İzzeddin, "Bu, yeni bir birim değil. Gerektiğinde özel görevlerde çalışacak, olası karışıklıklara müdahale etmek üzere eğitilmiş özel bir birimdir" açıklamasında bulundu.

 

Ez-Zekazik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmed Abdullah, "Yönetimin bu birimi ilk defa göstermesinin sebebi iki şey olabilir. Amaçlarından birincisi insanları bu konuyla meşgul etmek, ikincisi ise yönetim yanlılarını güvenlik konusunda rahatlatmak, karşıtlarına ise caydırıcı mesaj göndermektir" diye konuştu.

 

Askıya alınan 2012 anayasası üzerinde, Anayasa Hazırlık Komisyonu tarafından yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni anayasa taslağı, 14-15 Ocak tarihlerinde referandumla  Mısır halkının  oyuna  sunulacak.

 

İhvan-ı Müslimin yetkilileri, Mısır halkına yaptığı çağrıda,  sandık  başına gitmemelerini istemişti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir