• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bitlis`te Mevlit Kandili kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS – Mevlit Kandili nedeniyle Bitlis’te Camii ve derneklerde programlar düzenlendi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Best Der, dernek binasında düzenlediği Mevlit Kandili programına çok sayıda kişi katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.  Günün anlam ve önemine binaen derneğin yardım komisyonu başkanı Emrullah Uysal bir konuşma yaptı.
 
Uysal Hoca, Hz. Peygamberin dünyaya gelmeden önceki cahiliye döneminden bahsederek, “Toplum öyle vahşileşmiş ki, Hıristiyanlar dahi kendi görüşünde olmayan Hıristiyanları zindanlara doldurarak işkence ediyor. İnsanlar tek rab inancından uzaklaşarak, ağaçlara, putlara ve maddelere tapmaya onları kendine ilah olarak kabul etmeye başlıyor. Böyle bir dünyanın çehresini değiştirmek, insanları insana kul olmaktan kurtarıp Allah’a kul olmaya çağırmak için bir uyarıcı gönderiliyor.” dedi.
 
Hz. Peygamberin gelişiyle dünyanın çehresi değişti
Hz. Peygamberin gelişiyle dünyanın çehresinin değiştiğine dikkat çeken Uysal, “Hz. Peygamberin gelişiyle insanların çehresi değişti. Umutsuzlar umut bağlamaya başladı. Güvensiz insanlar güvenmeye başladı. Soysuz, kimsesiz, sahipsiz, köle ve değersiz olan insanlar değer aldı.
 
Çünkü Allah onu insanlar âlemine, hayvanlar âlemine, cinler âlemine ve tüm âlemlere rahmet olarak gönderdi.   Onun gelişiyle hayvanlara zulüm edilmeyecek, insanlara zulüm edilmeyecek, putlara artık tapılmayacak, insanlar kula kulluktan kurtulacak, hiçbir tarihte görülmemiş insan hakları gelecek, evrensel insan hakları, bu evrensel kadına kadınlığını verecek, cennet annelerin ayağı tatlındadır diyerek, köleleştirilmiş, fahişeleştirilmiş, pisleştirilmiş, diri diri toprağa gömülen kızlar bütünüyle İslam’ın şerefine kavuşacak.” diye konuştu.
 
Hz. Peygamberin sünnetine sarılan kurtulur
Son olarak Hz. Peygamberin yolunu takip edilmesi gerektiği konusunda kalabalığa seslenen Uysal Hoca, “Bizler peygamberi sözlerimizle övmüyoruz. O zaten Allah tarafında övülmüş, bizler onu övmekle sözlerimizi güzelleştiriyoruz. Madem Allah böyle şerefli bir önderi, bir rehberi, bir kurtarıcıyı bize göndermiş. Biz Müslümanlara düşen o peygamber ve kurtarıcıya sımsıkı sarılmaktır. O kurtarıcıya sarılan kurtulur. Çünkü Allah onu uyarıcı ve müjdeleyici olarak göndermiştir. Nasıl ki, Allah peygamberini iki cihanda üstün kıldıysa, ona zaferleri nasip etiyse, dünyada hâkimiyeti ona ve ashabına nasip etiyse, onu izzetli, şerefli ve onurlu kıldıysa, Bizans, Roma, Çin, İran imparatorlukları yok olarak dünya kölelikten kurtulduysa. Bizlerde onun yolunu takip ettiğimiz zaman, görevini ve davetini yeryüzüne yaydığımız zaman; emin olunuz ki, dünya asrısaadet gibi bir dönem yaşayacak.”  şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir