• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Ümmet yeniden doğdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma Karakoç- Doğruhaber 

Yaptığı yardım faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanan Zeytinburnu-Der (Zeytinburnu İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) efendimizin kutlu doğumunu kutladı. Haydar Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Gurup Özlemin seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

ÜMMET EFENDİMİZ SAYESİNDE ŞEREF BULDU

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Nurettin Bilgiç Hoca, insanlığın yeniden dirilebilmesi için Muhammed’i bir yol takip etmesi gerektiğini vurgulayarak, “  ümmet efendimiz sayesinde şeref buldu. O’nun çıktığı dönem karanlık bir dönemdi. O karanlık dönem efendimizin dünyaya gelişiyle son buldu.  Allah Efendimizin şanını yücelterek İns ve cinlerin rehberi kıldı” şeklinde konuştu.

KÂİNATTAKİ HER ŞEY O’NUN İSMİYLE ŞEREF BULDU

Allah ve ahiret gününe iman edenler için Allah resulünde güzel örneklerin olduğunu belirten Bilgiç, “Peygamberi sevmenin yolu O’nun yaptığı şeyleri yapmak, men ettiği şeylerden kaçınmaktan geçer. Dikkat edin ciltler dolusu kitaplar yazıldı çizildi gene de Efendimizi tam olarak anlatamadılar. Çünkü Hz. Muhammed’in hayatını okuyan her kes ayrı âlemlere dalar kendi eksikliklerini görür” ifadesini kullandı. 

ALLAH’A DAYANAN TOPLUMLAR İZZETLİ OLURLAR

Allah resulünün ahlakının kuran olduğunu söyleyen Bilgiç, “efendimiz vefat ettikten sonra bazıları gelip Aişe annemize efendimizin ahlakını sordular. Aişe annemiz, ‘Efendimizin ahlakı Kur’an’dır’ dedi. Vahye dayanmayan toplumlar helak olup gittiler. Çünkü onların ilahları nefisleriydi. Allah’a dayanan toplumlar ise hem izzete hem de şerefe nail oldular” dedi. 

EFENDİMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI

Hz. Muhammed(s.a.v)’ in kendisini taşlayan bir topluma bile beddua etmediğini vurgulayan Bilgiç, “Peygamber efendimizin tek bir hedefi vardı o da ümmetin bataklıktan kurtulmasıydı. Ümmeti bataklıktan kurtarmak için gece gündüz demeden çalıştı. Onun yolunu kendine rehber kılanlar da bu şekilde çalışmalıdırlar” ifadesini kullandı. 

Program Zeytinburnu-Der genel sekreteri Abdurrahman Yıldız Hocanın yaptığı duayla sona erdi.    

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir