• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Batman Alman Hastanesi kamu hastanesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Alman Hastanesi ve Bölge Devlet Hastanesinin yanında yapılan Çocuk Hastalıkları Hastanesiyle ilgili son gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

 

Alman Hastanesi’ni aldıklarını ve tüm işlemlerini bitirdiklerini belirten Bodakçi, Bakanlıkta hastanenin para işlemlerinin beklediğini ve hastane sahiplerinin hesaplarına para yattığı gibi hastaneyi alabileceklerini söyledi.

 

Hastaneyi 19 milyon 750 bin TL’ye anlaştıklarını dile getiren Bodakçi, en kısa sürede hastaneyi ya çocuk hastanesi ya da kadın doğum hastanesi yapacaklarını vurguladı.

 

Alman Hastanesine bir birim taşıdıkları gibi şimdiki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini boşaltmayı ve oraya yerleşmeyi düşündüklerini ifade eden Bodakçi, “Halk Sağlığı Müdürlüğü ile biz burada sıkışık bir durumdayız. Alman Hastanesini aldığımız gibi diğer tüm birimlerimizi oraya taşıyıp orada faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğünü oraya göndereceğiz. Veren birimini ve belki de KETEM’i oraya alırız. Sıtma Savaşı oraya göndereceğiz, ana çocuk sağlığını oraya göndereceğiz. Halkın çok kullandığı birimlerimizi oraya alacağız.” dedi.

 

468 yataklı Bölge Devlet Hastanesinin yanındaki yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de ihalesinin yapıldığı bilgisini veren Bodakçi, “Arsayla ilgili orayla bir problemimiz var. Oranın yolları için belediyeye başvurduk ve haber bekliyoruz. Karar geldiği gibi onlara vereceğiz. Proje hazırdır. Hastanenin 56 bin metrekare kapalı alanı var. Hastane 11 katlı olarak yapılacak.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir