• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Hükümet Şaron`un Cenazesine Katılmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sekiz yıllık komanın ardından 85 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle önceki gün ölen Ariel Şaron’un cenazesi bugün israil’de törenle defnedilecek. Cenaze törenine uluslararası toplumun katılımı yüksek düzeyde olacak. Ankara ise sessiz. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Bir mesaj yayınlanması düşünülmüyor” dedi. Cenazeye Türkiye’den bir katılım olmayacağı da bildirildi. Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ise dün “Şaron’un can çekişmesi bile 8 yıl sürdü. Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Ha birileri çıkıp da ‘ölünün arkasından kötü konuşmayın’ der mi” diye tweet attı.

DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan israil’e kınama açıklaması da yapıldı. Önceki gün açıklamada özetle şöyle denildi: “(Ortadoğu’da) barış sürecinin ruhuna aykırı, müzakerelerin devamını tehlikeye atacak adımlardan özenle kaçınılması zaruridir. Bu bağlamda israil’in, 10 Ocak günü Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yasadışı yerleşimlerde uluslararası hukuka aykırı olarak toplam bin 900’den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayınlamasını kınıyoruz.”

O kadrodan bir Peres kaldı

Şaron’un naaşı, Kudüs’te israil Meclisi Knesset önündeki katafalka konuldu. Dün katafalkı ziyaret eden yüzlerce israilli’den biri olan Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ülkenin kurucusu David Ben-Gurion’un çekirdek kadrosundan hayatta kalan son isim. israil’de “kahraman” ilan edilen Şaron için yas sürerken, Filistinliler ‘Beyrut Kasabı’nın ölümünü kutluyor.

Mezarı kazıldı

Bugün israil parlamentosunda düzenlenecek resmi törenin ardından israil silahlı kuvvetleri karargâhı önünde askeri tören yapılacak. Eski komutanın cenazesi, askeri konvoy eşliğinde Negev’deki çiftliğine götürülecek ve 2000 yılında ölen eşi Lily’nin yanında dün kazılan mezara defnedilecek.

Cenazesine kimler katıltı

Cenaze törenine katılacaklarını bildirenler arasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Jiri Rusnok, İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair de var. Törende geniş güvenlik önlemleri alınacak.

Hürriyet

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir