• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Batmanlı öğrenciler mum ışığında ders çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –  Batmanlı öğrenciler yaklaşık bin 400 öğrencili olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin elektrik sorunu yüzünden sokuğuta ders işlemek zorunda kaldıkalrını iddia ettieler. Sık sık trafodaki yüksek gerilim hattının kopması yüzünden soğukta ve mum ışığında ders işlediklerini belirten öğrenciler, yetkililerden soruna el atmasını istedi.

 

Okul içerisinde bulunan trafodaki yüksek gerilim hattı tellerinin haftada 4 defa koptuğu ileri süren öğrenciler patlama nedeniyle gün boyunca elektriklerin kesildiğini belirtiker. Kesilen elektrik yüzünden 3 okul binasının sıva altı tesisatlarının, kazan dairesinin panusu ve onlarca lambanın yandığı öne sürülerek en kısa zamanda sorunun giderilmesi gerektiği öğrenciler tarafından istendi.

 

Okulda yatılı kalan yaklaşık 170 imam hatip öğrencisi, elektriklerin kesilmesiyle soğukta kalıp mum ışığında ders işlemek zorunda kalıyor. Yaşanan soruna tepki gösteren okul öğrencilerinden M.Sait Özok, “Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yatılı okulunda kalıyorum. Trafo yaklaşık 15 günde 2-3 defa patladığı için mağdur oluyoruz. Elektrikler kesildiği için çok soğuk oluyor, camlarımız buz tutuyor. Elektrikler kesildiği için ders çalışamıyoruz. Mum ışığında çalışıyoruz. Soğuklar yüzünden ders çalışamıyoruz. Yetkililerden soruna el atmasını istiyoruz.” dedi.

 

Elektrik aksamaları yüzünden mağdur olduklarını ifade eden Sedat Normal, “Trafomuz sık sık patlıyor. Patlama yüzünden elektriklerimiz kesiliyor ve çok zor durumda kalıyoruz. Tüm arkadaşlarımızla birlikte sorun yüzünden YGS’ye hazırlanamıyoruz. Bu yüzden bazen telefon ışıklarıyla bazen de mum ışıklarıyla ders çalışıyoruz. Elektrik kesintileri kaloriferlerin çalışmasına da engel oluyor. O yüzden akşamları soğukta kalıyoruz. Yetkililerden ricamız sorunu bir an önce gidermesidir.” ifadelerini kullandı.

 

Yurtta kaldıkları zaman trafonun patlamasının kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan İbrahim Halil Demir, “Elektrik kesintisi yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz. Özellikle akşamları ders çalışamıyoruz. Hem soğuk oluyor hem de karanlıkta kalıyoruz. Bu sorun bizi mağdur ediyor.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir