• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
Mevlit Kandili Belçika`da salavatlarla kutlandı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA- Belçika’nın Anvers kentinde  hayırlı hizmetlerini süedüren El Gazali Eğitim Kültür Derneği, Mevlit kandili dolayısıyla dernek binasında  bir  programı düzenledi.
 
Erkek ve Bayan cemaatin yoğun katılım gösterdiği program, İbrahim Özmen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
El Gazali öğrencilerinden Bünyamin Ortaç ve Seyfullah Çelik`in okudukları Kürtçe mevlidin ardından, Dernek Eğitim Kolları Başkanı Sıtkı Ünlü, Hazreti Peygamber’in örnek şahsiyeti hakkında  bir konuşma yaptı.
 
Ünlü, konuşmasdında, “Peygamber Efendimizin hayatı, biz Müslümanlar için gerçekten bitmez tükenmez bir okyanustur. Bu gün biz Peygamber Efendimizin hayatına hangi yönden bakarsak bakalım, muhakkak ki ve mutlak surette almamız gereken örnekler vardır. Peygamberimizin yaşamış olduğu hayat, geçirmiş olduğu hayat evrelerinde hepimizi ilgilendirecek, hepimizin kendisini orada görebileceği, uyması gereken, alması gereken örneklerle doludur.” sözleriyle, Hazreti Peygamberin hayatının herkesi için örnek teşkil ettiğini vurguladı.
 
Program El Gazali ilahi gurubunun seslendirdiği, Peygamberimizi (sav) konu alan ilahilerin ardından, Molla Zeki Açıkgöz’ün duasının ardından, dernek lokalinde verilen ikramla sona erdi.
 
Bu arada Anvers kentinde bulunan ve  cemaatini Pakistanlı Müslümanların oluşturduğu Mescidan-ı Nubuvve Camii’nde de Mevlit kandili münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.
 
Yoğun katılımın olduğu etkinlik, Yatsı namazının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cami imamının sohbetiyle devam eden programda ilahiler ve şiirler okundu. İngiltere ve Belçika’nın çeşitli eyaletlerinden gelen birçok alimin de sohbetler verdiği etkinlik, geç saatlere kadar sürerken, verilen yemekle program son buldu. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir