• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Basel kentinden, kainatın Efendisine selam-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - İsviçre’nin Basel Şehrinde hatırlı hizmetlerini  sürdüren  Said-i Nursi Vakfına ait camide idrak edilen Mevlid Kandili Programı, dualar ve salavatlarla  ihya edildi.
 
Hicri Takvime göre Rebbi’ül-evvel ayının 11’ini 12’sine bağlayan  gecede yer yüzünü şereflerdiren Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum günü münasebetiyle düzenlenen programa, şehirde kalan  erkek  ve  bayanların  yoğın katılımı ile gerçekleşti.
 
Peygamberimizin Kutlu veladetleri münasebetiyle Yatsı Namazına müteakiben Basel kentindeki Said-i Nursi Vakfına ait Camide düzenlenen program Abdulvahap Yıldız Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programın sunumunu gerçekleştiren Murat Korkut tarafından, Resulallah’ın örnek hayatından kısa anekdotlar sunuldu.
 
Kandil Programında, Camii İmamı Abdullah Doğan’ın Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerifin ardından, Lokman  Zerey de Kürtçe Mevlid okudu.
 
Kainatın Efendisine selam olsun, kardeşlik ve dostluk kokan mü’minlere selam olsun,
Küçük çocukların ilahiler  seslendirdiği  programda Cami müdavimlerinden Mehmet Demir, gecenin anlamına dair bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasına bir adamın başından geçen ibretlik bir olayı aktararak başlayan Demir, ibadetlerinde gevşek olan, Camiye giden yaşlıları küçümseyen, İmamları gerici addeden şahsın gördüğü bir rüya üzerine yaşamını Allah’ın (cc) rızası doğrultusunda değiştirdiğine dikkat çekerek, “Sonunda adam,  ‘Ya Rabbi sana hamd olsun. Bugün yeniden doğduğum gündür. Bütün günahlara elvada. Merhaba  Allah’ın rahmetine ve O’na kul olmaya merhaba. ’ diyerek Caminin yolunu tuttu. İşte buna benzer bazı olaylar vardır ki kırılma noktasıdır. Bazı zamanlar ise bir işin başlangıç noktasıdır. Herşeye rağmen bugünden itibaren bu geceyi vesile kılarak günahlara elvada diyelim.”  diyerek bu gecenin günahlara veda noktasında bir dönüm noktası olması niyazında bulundu.
 
Demir’in Konuşması Düşündürdü
Demir’in dikkatle dinlenilen konuşması programa katılan Müslümanları tefekküre sevk ettiği görüldü.
 
Bayanların da  Vakfa ait çok amaçlı salonda yoğun katılım gösterdiği Mevlid Kandili Programı projeksiyonla yansıtıldı.
 
Program, okunan Dua ve yapılan ikramlarla son buldu. (Muhammed Arslan / Hamza Korkut – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir