• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Batman Dernekler Müdürlüğünden duyuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, yazılı basın açıklaması yaparak “Dernek Beyannameleri” ile ilgili duyuru yaptı.

 

Açıklamada, “5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun ‘Beyanname verme yükümlülüğü ve denetim’ başlıklı 19. maddesinin 1. fıkrasında; dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) aktarmakla yükümlüdürler. Beyannamenin düzenlenmesine ilişkin esas ve usuller yönetmelikte düzenlenir.” denildi.

 

Açıklamada, derneklerin yıllık beyannamelerini bildirme döneminin 1 Ocak itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam ettiği ifade edildi.

 

“Yıllık Beyannamelerin” daha önce şifre alan derneklerin, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2013 yılına ait beyannamelerini doldurabilecekleri belirtilen açıklamada, “Şifresi olmayan derneklerin ise dernek adına e-mail hesabı açması ve Dernekler Bilgi Sistemine giriş için dernek başkanının yetkilendirilmesine ilişkin karar alınıp, üst yazıyla il Dernekler müdürlüğümüze şifre talebi için başvuruda bulunduktan sonra Müdürlüğümüzce kullanıcı kodu, şifre ve parola verilerek beyannamesini almış oldukları bu şifre ve parola ile Dernekler Bilgi Sistemine (DERBİS)’e giriş yaparak beyannamesini internet üzerinden bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca dernek şubelerinin de dernek beyannamelerinin Şubat ayı sonuna kadar Dernekler Bilgi Sistemine (DERBİS)’e giriş yaparak beyannamesini internet üzerinden bildirmeleri gerektiği, Nisan ayı sonuna kadar 2013 yılı beyannamesini vermeyen derneklerin 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32 maddesi gereğince; haklarında idari işlem yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın sonunda, “Dolayısıyla derneklerin her hangi bir sıkıntı yaşamamaları açısından Beyannamelerini ‘Dernekler Bilgi Sistemi’ üzerinden bildirme konusunda derneklerin son güne kadar beklemeden, yukarıdaki işlemleri süratle yapmaları, gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi kolaylık sağlayacaktır. Dolayısıyla konunun önem ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak dernek yöneticilerine beyanname tanzimi yönünde katkı sunmak amacıyla;  Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğü bünyesinde ‘Beyanname Tanzim ve Destek Masası’ oluşturulmuştur.” ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir