• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Malatya`da Mevlit kandili kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA – Malatya’da hayır hizmetlerini sürdüren Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, düzenlediği programla Mevlit kandilini ihya etti.

  Dernek  binasında Yatsı namazını müteakiben düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti  ile başladı. Ardından Mevlidi Şerif okundu. Program, Grup Hicret’in Peygamberimiz üzerine bestelenen eserleri seslendirmeleriyle devam etti.    Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğitimci Mesut Gezer yaptı.  

“Peygamberi sevmek O’nun yolundan gitmektir”
Konuşmasına Hz. Peygamberle ilgili ayetleri okuyarak başlayan Gezer, “Allah-u Teâlâ bize bir din, bir kitap gönderdi. Biz bu kitabı nasıl anlayacağız, bu dini nasıl yaşayacağız. Bu soruların cevabı Hz. Peygamberin yaşantısında saklıdır. O’na her gün salât gönderiyorsunuz, yani siz onu kabul ettiğinizi ona destek olacağınızı söylüyorsunuz, bunu söylemek yetmiyor ayrıca ispat gerektiriyor. Yani Peygamberi kabul ettiğinizi sevginizle göstermelisiniz. Özellikle Peygamberi sevmenin onun yolunda gitmekle olacağını unutmayınız.” ifadelerini kullandı.  

“Peygamber aramızdadır”
Allah’ın bir isminin de Adl olduğunu belirten Gezer, “ Hz. Peygamber 1400 yıl önce gelip gitmedi, kıyamete kadar geçerli olacağına ve bizlere model olacağına göre, ‘o zaman Peygamber geldi şimdi peygamber yok biz ne yapalım.’ demeyeceğiz. Peygamber duruşuyla, söylemleriyle ve eylemleriyle tamamen aramızdadır. Bu Peygamber bize hayatımızın her alanında yol gösterici olmuştur. Üzerimize bu kadar düşkün olan bir Peygambere, üzerimize bu kadar titreyen bir Peygambere duygusal olarak bizimde düşkün olmamız gerekmiyor mu, Peygamber anıldığı zaman, peygamberden söz edildiği zaman, peygamber konuşulduğu bir ortamda, peygamberin ağzından bir söz nakil edildiğinde, bizlerde peygamber ordaymış gibi hareket etmeliyiz.” dedi.
 
“Peygamber yaşantısıyla örnek bir insandı”
Hz. peygamberin sade bir yaşantısının olduğunu söyleyen Gezer, “Maddi anlamda kimsenin yardımına ihtiyacı yoktu, zekat almıyordu, sadaka almıyordu, vücudunun birçok yerinde üzerinde yattığı hasırın izleri vardı. Krallar kuş tüyü yataklarda yatıyorlardı ama o geceleri aç uyuyan bir liderdi. İnsanlara öncelikle onun örnek olması gerekiyordu. Bundan dolayı peygamberimiz yaşantısıyla Müslümanlara tam bir örnek şahsiyet olmuştur.” şeklinde konuştu.   Ayet ve hadislerle Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunan Mesut Gezer’in konuşması sık sık tekbir ve salâvatlarla kesildiği görüldü.   Konuşmanın ardından Grup Hicret sanatçıları tekrar ilahiler seslendirdi. Mevlit Kandili programı yapılan ikramlarla son buldu. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir