• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Mevlit Kandili Paris`te coşkuyla kutlandı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA- Mevlit Kandili münasebetiyle Paris Medine Kültür Derneği bir program düzenledi. Yatsı namazından sonra başlayan program, Ahmet Çalak hocanın yaptığı sohbet ile devam etti.

  Çalak konuşmasında, Peygamberlikten önce bir köle olan Zeyd bin Harise`nin, Hz. Muhammed’e  olan aşkından söz ederek, ``Hz.Hatice, Hz.Peygamber(S.A.V)`e bir hediye yapmak istiyor, kendisine  Zeyd bin Harise`yi veriyor. Daha önce bir olayda köle olarak Mekke`ye getirilen Zeyd aslen köle değildir. Bu nedenle babası ve amcası onun Mekke`de olduğunu duyunca aramak üzere Mekke`ye gelirler. Allah Rasulü (S.A.V)`e gidip, ona ne isterse vereceklerini ve Zeyd`i istediklerini söylerler. Bunun üzerine Allah Rasulü (S.A.V) onlara,``Ben sizden birşey istemiyorum, Zeyd`i çağıralım kimi istiyorsa onu seçsin``der. Onlar``Sen çok adil bir insansın``derler. Bunun üzerine Zeyd gelir ve Allar Rasulü(S.A.V)`i seçer. Allah Rasulü(S.A.V)`de Zeyd`in babasının rahat olması için Zeyd`i Kabe`ye götürüp azad ettiğini ilan eder, ve Zeyd`in babası rahat bir şekilde Mekke`den ayrılır.`` Dedi.   Çalak konuşmasının devamında,``Zeyd`in buradaki sevgisi Peygamberlikten önce idi, biz bugün nasıl Zeyd olabiliriz, ona bakmalıyız. Hz. Peygamber(S.A.V)`i sevmeden hiç kimse cennete giremez, onu sevmeli ve ona sevdalı olmalıyız,`` ifadelerine yer verdi.  

Program daha sonra cami gençlerinin okuduğu Kürtçe ve Türkçe mevlit ile devam etti.   Mevlit programı yapılan dua ile son buldu.


Programdan sonra ise, bir hayırsever tarafından yemek ikramı yapıldı. (Ammar Uslu-İLKHA)

 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir