• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
Wiesbaden kenti Rahmet Peygamberini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın had safhaya ulaştığı, Allah inancının unutulduğu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğü bir dönemde, dünyaya teşrif eden Kainatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kutlu veladetleri, Almanya’nın Wiesbaden şehrindeki  Vahdet Camii müdavimleri  olan Müslümanlar  tarafından düzenlenen Mevlid Kandili Programıyla ihya edildi.

 

Caminin    ayrı  bir  bölümünde   bayanların da  yoğun  olarak  programa katıldığı görülen  Kandil  programı, Yatsı Namazına müteakiben okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

Programda  Camii imamı Abdullah Çelik Hoca, Peygamberimizin üstün vasıflarını  içeren  bir  konuşma yaptı.

 

 

 

Peygamber Efendimizin hayatından önemli kesitler sunan Çelik, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) evrensel ve bütün insanlığa gönderilen bir Peygamber olduğunu belirterek, “Her kim ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in sevgisini, muhabbetini kalbine yerleştirirse Cehennem azabı ona haram olur.” dedi.

 

 

Dünyanın Manevi Şekli Hz. Muhammed (s.a.v) ile Değişti

Peygamber Efendimizin kalbinin Allah’ın (cc) nuruyla nurlandığını ifade eden Çelik, Dünya’nın manevi şeklini beraberinde getirdiği Nurla değiştiren kişinin, eşsiz in­san Allah’ın son Peygamberi Hz. Muhammed olduğunu söyledi.

 

 

Kandil programında, ilahiler seslendirilirken, geceyi ihya etmek için Camiye gelenlerin toplu şekilde Salavat-ı Şerife okumaları dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Program, yapılan Mevlid Kandili özel Duası ve tatlı ikramlarıyla sona erdi. (Enis Oral – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir