• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
"Bir sıkıntınız olduysa bol bol selavat getirin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Merkez Camiinde mevlit kandili münasebetiyle Kızıltepe Müftülüğü tarafından bir program düzenlendi.

 

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Latif Topçu, Müslümanlar bir sıkıntıya girdikleri ve işleri aksadıysa,  tevbe edip bol bol selavat geririrlerse, İnşaallah o kapıların açılacağını söyledi.

 

Müftü Topçu knuşmasında, “Bu gece Peygamberimiz (s.a.v.) Dünyayı şereflendirdiği gecedir.Bu vesileyle bugün bizler de bir arada bulunuyoruz. Resulullah’ı tanımaya sanki yeniden doğmuş, ve Peygamberliğini ilan etmiş, yeniden Kur’an inmiş gibi bir aşkla ‘Ya Resulullah’ deyip, tekrar kalbimize nakşetmeliyiz. Resulullah (s.a.v ) yolundan gitmemiz ve sünneti- seniyyeye tabi olmamız,  bizim için Dünya ve Ahiret mutluluğunu getirir.” İfadelerini kullandı.

 

İlçe müftüsü Topçu, “ Allah-u Teala bir ayet’i celilede Peygamberimize hitaben şöyle buyuruyor, ‘De ki Ya Muhammed! Eğer Allah’ı seviyorsanız, Peygambere tabi olun ki, Allah da sizi sevsin, ve günahlarınızı bağışlasın.” Eğer Peygambere tabi olursanız, Cenab’ı Allah’ı hakkıyla tanımış olursunuz. Peygamber efendimize tabi olmak da, onun sünnetini tanımakla mümkün olur. Onun yolundan gitmek İslam’ın tebliğ metodunu birbirimize anlatmak, çocuklarımıza, nefsimize, hakkıyla tanımakla mümkün olur.” ifadelerini kullandı.

 

Müftü Topçu, “Eve gittiğimizde çocuklarımızla tebrikleşelim ve bu mübarek gecede bol bol dua ve salavat getirip ibadet edelim. Peygamberimizi her zaman analım, ona salat ve selam getirelim. Çünkü  salat ve selam, ümmet için Rasulullah (s.a.v.)’ın şefaat kapısını açma  anahtarıdır. Yani ne kadar salat ve selam getirirseniz, Peygamber(s.a.v.)’in şefaati o kadar size çoğalır. Onun için dikkat edin, işiniz aksadı yada bir sıkıntınız olduysa dosdoğru bir gönülden Allah’a tevbe edin ve Peygambere (s.a.v.) bol bol selat ve selam getirin, inşaallah o kapılar açılır ve sıkıntılarınız giderilir.” temennilerinde bulundu.

Topçu son olarak, “Bu vesileyle mübarek mevlit kandilinizi tebrik eder, Allahu Teala Resulullahın (s.a.v) sevgisini kalbimize nakşeylesin, bereketini de  ömrümüze, yuvamıza, ticaretimize, memleketimize ve tüm  İslam alemine ihsan eylesin.”duasıyla  konuşmasını bitirdi.

 

Okunan mevlidi şerif  ve  ilahilerden sonra, yapılan ikramla program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir