• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
İskenderun İlim-Der`de Mevlit coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY – İskenderun’da yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der), Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlediği programla, Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun hicri 1487 yılını coşkuyla kutladı.
 
Dernek binasında gerçekleştirilen Mevlid Kandili programına, katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup Hüseyni Kervan’ın okuduğu mevlidle devam etti.
 
Programda seslendirilen, Peygamber Efendimizi öven şiir ve ezgiler sırasında duygulu anlar yaşandı.
 
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Eğtimci Muhammed Özek, Allah Resulünun hayatında kesitler anlattı.
 
Özek konuşmasında,” İslamiyet’ ten önce Arap yarımadasında putçuluk vardı. Faiz fuhuş ve kumar had safhada idi. Hz. Muhammed (s.a.v)’e nübüvvet verildikten sonra, bu fenalıkları yapan Araplar, bir bir düzeldiler ve bu kötü alışkanlılarını terk ettiler. Onlar bu kötü alışkanlıkları terk ettikleri için, Allah onlardan bazılarını daha dünyada iken cennetle müjdeledi.” ifadelerini kullandı.
 
“Cahiliye dönemi günümüzde yaşanmaktadır”
Konuşmasında  cahiliye döneminde yaşanan çirkeflikleri günümüzle karşılaştıran Özek, “ O gün cahiliye döneminde yaşananlar, bugün günümüzde tekrar ortaya çıktı. Zina, kumar, fuhuş almış başını gidiyor. Üstelik bu çirkeflikler, cahiliye döneminden daha berbat bir şekilde günümüzde yaşanmaktadır.” şeklinde konuştu.
 
Özek son olarak, “ Hıristiyanlar kendi Peygamberlerinin doğumunu, fuhşun had safhada olduğu mekânlarda içki içerek kutluyorlar. Müslümanlar ise Peygamberlerinin kutlu doğumunu, Peygamberine yaraşır bir şekilde kutlamalıdır.” tavsiyelerinde bulundu.
 
Salavat ve tekbirlerle devam eden program, yapılan dua ile son buldu. (Mehmet Ün/Fikret Kavgalı-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir