• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Türkiye`de camiler doldu taştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL: İstanbullular Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili`nde Eyüp Sultan Camii`ne akın etti. İstanbul`da başta Eyüp Sultan, Sultanahmet, Firuzağa, Süleymaniye ve Fatih camileri olmak üzere kentteki önemli camilerde kandil programı düzenlendi. Mevlid Kandili yapılan dua ve ibadetlerle geç saatlere kadar sürdü. İstanbulluların yanı sıra Türkiye`nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, Eyüp Sultan Camii`ni hınca hınç doldurdu. Mevlid Kandili`ni idrak etmek için camiye gelen cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kur`an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.
 
BURSA: Bursa`da binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere koştu. Özellikle tarihi Ulu Camii yatsı namazından saatler önce doldu. Çevre illerden de insanların geldiği Ulu Cami`de kandil coşkusu dualarla yaşandı. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulu Cami, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Yapılan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Vatandaşlar, Mevlit Kandili nedeniyle Ulu Cami`ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Bursa`da kandil sebebiyle Ulu Cami başta olmak üzere Emir Sultan, Muradiye, Yıldırım Beyazıt gibi camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü. Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu.

HATAY: Peygamber Efendimiz (s.a.s.) dünyaya teşriflerinin kutlandığı Mevlid Kandili`nde Müslümanlar camilere akın etti. Hatay`da vatandaşlar, akşam namazı sonrası camilere akın etti. Özellikle Anadolu`nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii`nde yatsı namazından saatler önce doldu. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Habib-i Neccar Camii`ndeki programda Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu dua etti. Öte yandan ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`de yaşamaya başlayan Suriyeli ailelerde Habib-i Neccar Camii`nde gerçekleşen Mevlid Kandili programına katılarak ülkelerinde savaşın bir an önce bitmesi için dua etti.

MALATYA:Malatya`da, Mevlid Kandili`nde camiler doldu taştı. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğumları vesilesiyle Yeni Camii`nde program düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından tertip edilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Camilere akın eden vatandaşlar, ellerini semaya kaldırıp bol bol dua etti.

AYDIN:Nazilli`de Mevlid Kandili dolayısıyla Osmanlı Çeşmesinden su yerine şerbet aktı. Yaklaşık 10 bin bardağın dağıtıldığı mübarek günde, şerbet içmek isteyen vatandaşlar, çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluşturdu. Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Nazilli Belediye Hizmet Binası önündeki eskiyen ve özelliğini yitirmiş olan havuzun yerine yapılan Osmanlı çeşmesinden Mevlid Kandili dolayısıyla şerbet akıtılarak kek ikram edildi.

ADANA:Adana Kozan Belediyesi Mevlit Kandili dolayısıyla, Kozan Devlet Hastanesi`nde, halk pazarında ve camilerde kandil simidi dağıttı. Kozan Belediyesi tarafından sabah namazında Hoca Ahmet Yesevi Cami`nde sabah namazına gelen vatandaşlara belediye aşevi personelleri tarafından çorba ikramı ile başlayan kandil etkilikleri Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan`ın, Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi`nde bulunan hastaların yanı sıra doktor, hemşire ve hastane çalışanlarına kandil simidi dağıtılmasıyla devam etti.

İZMİR:İzmir`de vatandaşlar Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili dolayısıyla camileri doldurdu. Camilere akın eden İzmirliler, önce yatsı namazını kıldı. Okunan Kur`an-ı Kerim`i huşu içinde dinleyen vatandaşlar, daha sonra Hz. Muhammed`in (sav) doğum yıldönümü nedeniyle okunan Mevlid-i Şerifi dinledi. Buca ilçesindeki Halil Atlan Camii`ni dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek bütün vatandaşlar, programının sonunda hep birlikte ellerini açarak Allah`a dua etti.

EDİRNE:Edirne`nin Uzunköprü ilçesinde 2. Murat tarafından yapılan 6 Asırlık Muradiye Camii Mevlid Kandilinde doldu taştı. Peygamber Hz. Muhammed`in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Mevlid Kandili`nde Müslümanlar akşam namazından sonra camilere akın etti. Uzunköprü`de özellikle 6 Asırlık tarihi Muradiye Camii yatsı namazından saatler önce doldu. Muradiye ve Habip Hoca camilerinde düzenlenen kandil programı yoğun ilgi gördü.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir