• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Solhan Müftüsü Mevlid Kandili`ni kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL -  Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm Müslümanların kandilini kutlayarak Hz. Muhammed`in (s.a.v) ahlakıyla ahlaklanmak gerektiğine vurgu yaptı.
 
İslam`ın, insanlığa, sadece ideal ölçüler vermekle yetinmediğini, bunu davranış haline getiren, uygulayan örnek bir model de sunduğunu belirten Müftü Ateş, "Hz Peygamberi, örnek almayı, hayatından davranış modelleri çıkarmayı; sahip olduğu ahlâkî güzelliklerin hayata geçirilmesi, getirmiş olduğu dini kuralların özümsenmesi ve karşılaştığımız olaylara karşı, onun gösterdiği davranışların sergilenmesi şeklinde anlamak daha doğrudur.
 
O Kutlu İnsanın sıtkıyla doğruluk ve sadakat timsali olmak; emaneti ile emin ve güvenilir bir şahsiyet olarak yaşamak; tebliğiyle İslam dinini sevdirme ve gönüllere nakşetme derdiyle dertlenmek; fetanetiyle dünya-ukba dengesini sağlamak ve akıl ile hikmetin aydınlığında yaşamak; nihayetinde ismetiyle günahlara, kötü ahlaka dur deyip güzelliklerle ve iffetle yoğrulmuş bir hayata merhaba demek en kutsi idealimiz olmalıdır. Tüm hemşerilerimizin Mevlid Kandillerini tebrik ederim.” dedi. 
(Behçet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir