• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Sağlık Sen 2013 yılını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Sağlık-Sen Batman Şubesi, Batman'daki sağlık sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Kristal Park’ta yapılan basın toplantısına Sağlık Sen Şubesi yöneticileri de katıldı. Şube Başkanı Zahir Seven, basın açıklamasından önce “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” ve bu akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandili’ni kutladı.

 

“Çözüm sürecine yönelik tüm olumlu girişimleri destekliyoruz”
Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak çözüm sürecini desteklediklerini ifade eden Seven şöyle konuştu: “Çözüm sürecine yönelik tüm olumlu girişimleri ve çabaları desteklediğimizi, ülkemizin bu en önemli meselesinin bir an önce çözülmesi isteğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu bağlamda birkaç gün önce takipsizlik kararı verilen Uludere’deki katliamla ilgili kararın vicdanları kanattığını, bu olayın biran önce açıklığa kavuşturulmasını beklediğimizi tüm ilgililerden bekliyoruz.” dedi.

 

Sağlık yatırımları ve sorunları açısından 2013 yılını değerlendiren ve 2014 yılı için beklentilerini anlatan Seven, “Konfedarasyonumuz Memur-Sen öcülüğünde kişisel hak ve özgürlükleri engelleyen vesayetçi uygulamalardan kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için  2013 yılının ilk aylarında başlatılan ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza Kampanyası' kapsamında kısa sürede 12 milyonun üzerinde imza toplanarak, gereği yapılmak üzere hükümet yetkililerine teslim edilmiş; yıllardır süren ve birçok insanın mağduriyetine sebep olan Kamuda Başörtüsü Yasağı resmen ortadan kaldırılmıştır.  Konfedarasyonumuz Memur-Sen’in güçlü bir şekilde destek verdiği Çözüm Sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinde Genel Başkanımız da yer almış, kalıcı barışın gelmesi için önemli adımlar atılmasına destek verilmiştir.” şeklinde konuştu.

 

Memur emeklilerine aylık net 146 TL zam yapıldı
Seven açıklamasının devamında, “Sendikamızın genel yetkili olduğu Toplu Sözleşmede kamu görevlilerinin taban aylıklarına %17 gibi önemli bir artış yapılması sağlanmıştır. Toplu Sözleşme ile memur emeklilerine de aylık net 146 TL zam yapılmıştır.” dedi.

 

Döner sermaye, ek ödeme, nöbet ücreti, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretlerinin emekliliğe yansıtılması talebinde bulunduklarına işaret eden Seven, “Döner sermayenin / Sabit ek ödemenin gelir vergisinden muaf olmasını, sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının ek göstergelerinin artırılmasını,  sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının özel hizmet tazminatı oranlarının artırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Batman'da sağlık kuruluşu ihtiyacı had safhada
Batman’da önemli bir ihtiyaç olan  "Yetişkin ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerinin, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nöroloji ve Çocuk Endokronoloji gibi birimlerin Batman'a kazandırılması gerektiğini dile getiren Seven, "İlimizde önemli bir ihtiyaç olan Yetişkin ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerinin, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nöroloji ve  Çocuk Endokronoloji gibi birimlerin Batmanımıza kazandırılmasını istiyoruz” dedi.
Batman’ın yıllardır büyük bir sorun olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yetersizliğini belirteren Seven, “İlimizde yıllardır büyük bir sorun olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yetersizliğini belirterek, yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin inşaatına bir an önce başlanması gerektiğini, hizmet alamayan, Hastanenin yetersizliği nedeniyle sevk edilen, mağdur olan, diğer illerde perişan olan insanlarımızın veballerini taşıdıklarını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.” diye konuştu.

 

Batman'ın sağlık sorunlarının başında gelen  Ağız Diş Sağlık Merkezi ve Kozluk Devlet Hastanesi'nin altyapı sorunlarının biran önce çözülmesini isteyen Seven, “İlimizin sağlık kuruluşu ihtiyacı had safhadeyken, eski Devlet Hastanesinin çürümeye terk edilmesini anlayamıyoruz. Eski devlet hastanesinin bir sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmesi konusunda, sorumluluk makamındaki yetkililerden özellikle Ilimiz milletvekili olan Maliye Bakanından destek bekliyoruz” dedi.

 

Sağlık çalışanlarının, birçok soruna rağmen büyük fedakârlıklar göstererek en iyi şekilde sağlık hizmetini sunmaya çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden Seven, “Batman Sağlık-Sen olarak 2014 yılında da insana yakışan en iyi sağlık hizmeti için özverili çalışmalarına devam ederlerken karşılarına çıkabilecek gerek hukuki ve gerekse de idari sorunlarda daima destekçileri olacağımızı,  2014 yılının özellikle tüm vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız için yukarıda dile getirdiğimiz sorunlara çözümlerin üretildiği ve çalışma hayatında kolaylıklar sağlandığı sağlıkta şiddetin ve mağduriyetlerin olmadığı bir yıl olması temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Yasir Oğuz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir