• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Medrese saldırısı tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ergani’ye bağlı Sallıca (Tahya) köyünde bulunan Zülküf  Nebi Medresesine dün gece kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırı, yapılan basın açıklaması ile telin edildi.
 
İslami ilimlerin okutulduğu medreseye yapılan saldırının ardından  Sallıca köyüne çok sayıda kişi akın etti.  Saldırıdan sonra HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı Başkanı M. Emin Buran, HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever, TESÇAĞ Başkanı Mehmet Duyu ve çevre köylerden onlarca Zülküf Nebi Medresesine geldi.
 
Sallıca köyünde toplanan vatandaşlar adına basın açıklamasını HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya okudu.
 
“Bu saldırı islam’a ve Kur’an-a yapılmıştır”
Medreseye düzenlenen silahlı saldırıyı sert ifadelerle kınayan Kaya, menfur saldırının İslam’a ve Kur’an-a yapıldığını söyledi. Kaya, “Tarih boyunca saldırılar yapılmış ve halen yapılmaya devam ediyor. Bu saldırılara rağmen İslam’ın nuru söndürülememiştir. Bu saldırılar arttıkça İslam’a ve Kur’an’a olan bağlılık artacaktır. Kardeşlerimiz burada Kur’an dersi almaktadırlar. Bazı karanlık odaklar bunu hazmedememişler ki saldırı teşebbüsünde bulunmuşlardır.”dedi.“
 
Failler bulunmazsa sorumlusu devlettir”
Medreseye ateş açanların derhal yakalanması gerektiğini ifade eden Kaya şöyle konuştu: “Yetkililerden isteğimiz bu olayın faillerinin bulunmasıdır. Şayet bulunmazsa tüm sorumluluk devlet yetkililerinindir. Eğer birileri elini kolunu sallayıp uzun namlulu silahlarla medreseyi tarayabiliyorsa ya yetkililerin haberi vardır ya da göz yummuşlardır. Çünkü bugüne kadar bu tür saldırılan faillere bulunmadığı gibi bulunacağa da benzemiyor.”

Kaya son olarak, “Bizim temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır.” dedi. (M. Veysi Tosun - İLKHA)
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir