• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sisi: Referandumda gerekirse güç kullanılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Katil darbeci sisi`nin, referandum sırasında güvenliği (!) sağlamak için ordudan gerekirse "güç ve şiddet kullanmasını" istediği bildirildi.

Mısır`ın darbeci ordu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, yaptığı açıklamada, Sisi`nin seçim merkezlerinin güvenliği için yürütülen son hazırlıkları kontrolü sırasında orduya, "referandum sırasında teyakkuz halinde olmaları, güvenliği sağlamak için gerekirse güç ve şiddet kullanılması" talimatı verdiğini belirtti.

Ordu sözcüsü Ali, Sisi`nin ayrıca, "Sorumluluğumuz altında olan oylama işleminin sağlıklı koşullar altında tamamlanması için hazır olacağız. Dünya, Mısır ordusunun referandum sırasında vatandaşları ve misafirlerine yönelik muamelesi konusunda ne kadar iyi ve disiplin içinde çalıştığını görecek" ifadelerini kullandığını belirtti.

Öte yandan Mısır makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yanlısı oldukları gerekçesiyle, 5 hukuk kuruluşunun seçime gözlemci olarak katılmasına engel olduğu öğrenildi.

Askeri darbeyle askıya alınan 2012 anayasası üzerinde, "Anayasa Hazırlık Komisyonu" tarafından yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni anayasa taslağı, 14-15 Ocak 2014 tarihinde referanduma sunulacak. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir