• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
"Binler Can Sana Feda Ya Resulullah"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Hür Dava Partisi Şırnak il teşkilatı Hz. Muhammed'in kutlu Doğum yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Habibı Xwuda, iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa'nın kutlu Doğum yıldönümü, İslam alemine tüm Müslüman halkımıza mübarek olsun." ifadelerinin yer aldığı mesajda,

 

"Her yıl Hz Peygamberin dünyaya teşrif ettiği Hicri 12 Rebiyülevvel gününü, Peygamber aşığı halkımız büyük bir coşkuyla karşılamaktadır. Onun doğuşu zulümata gark olmuş insanlık için bir güneş olmuş ve karanlıkları dağıtmıştır. Cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa karşı çıkmıştır. İnsanlar için hayat boyu takip edilecek gayenin Allah rızasına ermek olduğunu bildirmiştir. Bu gayeye ulaşmak için hakka inanmanın, hayra yönelmenin, adaletli davranmanın, güzel huylu olmanın, yapılan her meşru işte sadece Allah rızasını gözetmenin ve O’nun Yüce sünnetine uymanın gerektiğini en gür sesiyle bütün dünyaya duyurmuştur.

 

Hz. Muhammed’in doğuşu ile bütün dünyada hüküm sürmekte olan cehalet ve küfür ateşi sönmeye yüz tutmuş, biçareler onun selamet dergâhına sığınmıştır. Karanlıklara mahpus edilmiş olan insanlık onun teşrifiyle kurtarıcısına kavuşmuş, zulüm üzerine inşa edilen beşeri ideolojiler bir bir yıkılmaya başlamıştır. O’nu sevme, O’nu gereği gibi anlama, O’nun manevi mirasına sahip çıkma hususunda bu mübarek gece, bizi uyanışa sevk etmelidir. Hz Peygamberin hayatını ve davasını düstur edinmiş olan bizler, onun ümmeti ve varisleri olmaktan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz." denildi.T

 

üm Müslümanların Mevlit kandilinin kutlandığı mesajda, bu gecenin İslam âlemi için hayırlar getirmesini, darda, zorda bulunan mustazafların, muhacirlerin kurtuluşuna vesile olması, ümmete birlik, beraberlik ve vahdet şuuru nasip etmesi dilendi.

 

Mesajda son olarak, "O’nun aşkıyla camilere koşan, evlerinde, hayırlı mekânlarda çeşitli etkinlikler düzenleyerek o nuru kutlayan Müslüman halkımızdan dualarında bize de yer vermelerini ümit ediyoruz. Binler Can Sana Feda Ya Resulullah (s.a.v.)." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir