• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Nuh Gıda Bankası 2 bin 274 aileye yardım etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Umut Kervanı Platformu üyesi Cizre Nuh Gıda Bankası, 2013 yılı yardım faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Dernek, 2013 yılında 2 bin 254 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulundu.

 

Cizre Nuh Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Savaş Topal. Derneklerinin 2013 yılında yaptığı yardımları kamuoyu ile paylaştı. Topal, 2013 yılında bin 23 aileye gıda, 95 aileye giyim, 60 aileye kırtasiye bin 100 aileye et yardımı yapıldı. toplam 2 bin 274  aileye yardım yaptıklarını söyledi.

 

Topal  şu bilgileri paylaştı: “Cizre Nuh Gıda Bankası olarak binlerce aileye gıda giyim et ve kırtasiye yardımları yapılmış bulunmaktayız. Bu yardım yaptığımız aileler bize daha önce fakir tespit komisyonu tarafında tespit edilmiş olup derneğimizce yardım yapılmıştır. Topal yardımları yaparken hic kimsenin diline dinine siyasi görüşüne bakmaksızın yardımlarımızı yaparak fakir ve muhtaç insanlara ulaştırdık.”

 

Yapılan yardımları Cizre merkezinden ve çevre köyleri de dahi dahil ederek yaptıklarını ifade eden Topal, “Suriye’de iç savaştan kaçarak Cizre’ye gelen Suriyeli mülteci kardeşlerimize de yardım yaptık. Yardımları bizzat dağıtan üyelerimiz ve yardımda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun!”

 

Derneklerine başvuruda bulunan fakir sayısının 6 bin olduğunu ifade eden Topal, “Hz Muhammed (sav )’in dediği gibi ‘Veren el alan elden daha hayırlıdır.’ hadisiyle bize yardım eden hayırsever Cizre halkından Allah razı olsun Allah hayırlarını kabul etsin inşallah. 2014 yılında gıda bankası olarak yardımlarımızı ikiye katlamayı düşüyoruz.” (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir