• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
"Çermik'e umut olmaya geliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Çermik Belediye Başkan Adayı Ebubekir Akkılıç, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.

 

HÜDA PAR’ın kuruluş amaçlarından birinin de insani ve İslami değerlerden uzaklaştırılmış halkı tekrar kendi fıtratına döndürmek için çaba gösterip Allah'ın rızasını gözetmek olduğunu ifade eden Akkılıç, "Tabi Allah’ın razı olması içinde insanın insandan razı olması gerekir. Peygamberimizin (sav), 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ hadisini kendimize şiar edinip, halkımıza hizmet ederek rabbimizin rızasını kazanacağız inşallah. Biz bunu yaparken ilkelerimizden ödün vermeyeceğiz. Yani referansımız İslam olacaktır.’’ dedi.

 

Yerel seçimler için ciddi bir şekilde çalıştıklarını, Çermik merkez ve köylerinde yapılan ziyaretler sonucu, umduklarından daha fazla bir teveccühle karşılaştıklarını söyleyen Akkılıç, "Belediye başkanlığını kazandığımız takdirde ki, Allah’ın izniyle kazanacığ, Belediye malını kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. İlçemize farklı siyaset ile bambaşka güzellikler getirip,  belediyecilik anlayışının nasıl olması gerektiğini Allah’ın izniyle 30 Martta halkımız görecektir. Belediyecilik ilkelerimizde partizanlık, adam kayırma gibi durumlar söz konusu olmayacak. İşi ehline teslim edeceğiz." diye konuştu.

 

"Halkımızın emanetine sahip çıkacağız"
Belediyenin kapısına, 'Rüşvet alan da veren de mel’undur.' Hadisini asacaklarını ifade eden Akkılıç, "Belediye malını yetim malıymış gibi koruyup kollayacağız. Zerre miktarı da olsa Rabbimizin huzurunda hesaba çekileceğimizin bilincinde olup, bu doğrultuda halkımızın emanetine ihanet etmeyeceğiz. Asla yalan söylemeyip yapamayacağımız vaatlerde bulunmayacağız.’’ dedi.

 

Belediyeciliği amaç değil araç olarak gördüklerini vurgulayan Akkılıç, gayelerinin kazansalar da kazanmasalar da hakka ve halka hizmet olduğunu söyledi.
Akkılıç, "Seçimi kazansak da kaybetsek de kaybetmiş sayılmayız. Belediye seçimlerini kaybetsek bile halkımızla bir araya gelip dertlileriyle dertleşerek elimizden geleni yapacağız. Bize oy verenler de, vermeyenler de ayırım yapmadan bütün insanlara adil bir şekilde davranacağız. Bu alanda gayemiz hak- adalettir, hakka ve halka hizmettir. Bizim için seçimi kazanıp kazanmamaktan ziyade, Rabbimizin rızası ve halkımızın menfaati ön plandadır.’’ diye belirtti.   (Mehmet Akarsu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir